Irta PZs, blogja: https://ecet-es-olaj.blogspot.hu/
Pitesütés II.
A pitesütéshez szükséges eszközök
Alapesetben kell hozzá egy nagyobb tál, és egy piteforma vagy csak egy tepsi, nyújtódeszka és nyújtófa.
A munkát megkönnyíthetik a következők: nagylyukú reszelő, késes betétű robotgép, pastry blender.
Ez utóbbiról beteszek ide egy képet:
Magyar konyhában az enyémen kívül nem láttam még használatban, a magyar nevét sem tudom. Én az enyémet az amazonról rendeltem.
A sütés történhet akár a lapos gáztepsin is, de igazán piteformában lesz szép a sütemény A forma lehet kerámia, vagy bevonatos fém. A fémformák legtöbbször kivehető aljúak, ami nagyon praktikus tálalásnál.
Csak érdekességképpen felsorolom, nekem milyen formáim vannak, néhányat meg is mutatok:
- fehér kerámia forma, 23 cm átmérőjű (Tesc@)
- kívül piros, belül vajszínű kerámia forma, 26 cm-es, LÉGLI-gyártmány (sajnos, a webáruház éppen most szünt meg)
- két különböző méretű (20 cm, 15 cm) összetartozó fehér kerámiaforma kék mintával, hozzájuk illő kis fonott kosárban, a forró edény könnyebb kezelése érdekében (bolhapiaci beszerzés Franciaországban, darabja 1 euró)
- kivehető aljú fémforma, 26 cm-es (Tesc@)
- kivehető aljú fémforma, hosszúkás, 35 cm hosszú, 12 cm széles (amazonról)
- kivehető aljú fémforma, szív alakú, a legszélesebb részén 26 cm-es (Finnországból)
- 6 darabos, 10 cm átmérőjű fémforma készlet, kivehető aljjal, rozsdamentes felülettel (Dille & Kamille márkájú, Hollandiából)
- 4 darabos, színes bevonatos fémforma készlet, kb. 12 cm átmérővel, kivehető aljjal (Tchibo)
Képen az én túróspitém látható.
Folytatása következik....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése