2019. április 8., hétfő

Tavaszi ragu... tejszínes mustáros szószban


 Csirkemellkockák zöldséges, tejszínes, mustáros szószban...
Hozzávalók:
fél csirkemellfilé kockázva
2-3 ek olaj
1 doboz friss gomba szeletelve, most gombakonzervet használtam
5 dkg vaj
1 ek. liszt, víz, 2 dl zsíros tejszín
2 tk. mustár
só, bors
1 marék zöldborsó
1 db sárgarépa karikázva
fél karalábé kockázva
petrezselyemzöld /sajnos most nem volt itthon/
Elkészítés:
Kevés olajon a húskockákat rozsdásra pirítom, majd szűrőkanállal kiveszem és félreteszem.
A gombát levétől leszűröm és a visszamaradt zsiradékon szintén lepirítom a színesedésig.
Rádobok 5 dkg vajat, ha összeolvadt meghintem liszttel és ezt is kicsit összepirítom, majd felengedem kevés vízzel és a tejszínnel, belekeverem a mustárt is, sózom, borsozom, hozzákeverem a csirkemellkockákat, a sárgarépát karalábét és kislángon összerotyogtatom, csak a végén, az utolsó 5 percre megy bele a marék zöldborsó /fagyott/, állandóan kevergetve készrefőzöm.
Köretként párolt rizs vagy krumplipüré illik hozzá.
Tálaláskor rengeteg apróra vágott petrezselymet érdemes szórni rá, persze ha van otthon, sajnos most nekem nem volt.
Egyszerű, finom, könnyű ebéd.
 
 

 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése