2019. július 23., kedd

Minden a coleslow miatt van...

Hogy mióta készülök elkészíteni... nagyon régóta, ugyanis felettébb kedvelem ennek a 3 betűjelű gyorsétteremláncnak a kínálatát, ahol erre specializálódnak, a nagy vödör rántott csirkecombhoz és csirkeszárnyhoz lehet kérni salinak.
Eszméletlenül finom.
Nos volt egy újkáposzta fejem, kettévágtam és csak az egyik felét használtam erre a célra, a másik feléből lucskos káposzta készült, majd a hét valamelyik napjára.
Pontos mennyiséget semmiből nem tudok írni, mert csak úgy érzésből és ízre készítettem, egyfolytában kóstolgattam, mire végül úgy éreztem na most közelíti az igazit.

A mai ebédem csirkecombok rántva coleslow salátával.
Az alsó csirkecombokat a szokott módon besóztam, majd paníroztam, végül pirosra sütöttem.
Ha van csirkeszárny az is jó, a legvége levágva, majd levesbe főzve kitűnő lesz.
A megmaradt húsosabb két részt is kettőbe kell vágni, ezáltal olyan lesz, mint egy kettő kis - pici gyereknek való méretű - csirkecombocska.

Coleslow saláta /amerikai káposzta saláta/... szerintem
Hozzávalók:
1/2 fej újkáposzta, nagyon vékonyan felszelve, de lehet reszelni is
1 nagy csokor újhagyma, vékonyan karikázva,
1 közepes fej vöröshagyma, apróra kockázva
2 db sárgarépa, pucolva, nagylyukún lereszelve
3 db főtt tojás, apróra darabolva /eredetileg nincs benne, nekem volt itthon, nem akartam veszni hagyni/
só, bors
1 ek. mustár
több ek. majonéz
1-2 ek. tejföl vagy görög joghurt
Tehát a káposztát megfelelő tisztítás után nagyon vékonyra szeltem, mert lágy volt, mivel zsenge, újkáposztáról volt szó, a téli keményebb fejeket simán lehet reszelni. Tálba szórtam, ment hozzá az összes hagyma, a főtt tojás és persze a répa, jól elkevertem, majd sóztam, borsoztam.
Picit állni hagytam, épp csak az öntet elkészítéséig.
Egy szép tálban - amibe tálalni szerettem volna - elkészítettem az öntetet, miközben egyfolytában kóstolgattam, közben tiszta vízzel öblítettem ki a számat, hogy mindig az aktuális ízharmóniát érezzem, ugyanis nem szabad külön-külön kiérezni semmit, egyben kell baromi jóízűnek és finomnak lennie.
Szóval tetszőlegesen kavartam össze mindent, mindig kis adaggal indítva, nehogy túllőjek a célon, ezért nem tudok tuti mennyiséget megadni, de a kóstolgatásból egyértelműen lehet érezni, hogy mikor jó, mikor állt össze nagyon fincsivé. Aki még életében nem kóstolta az eredetit, az is tudni fogja, hogy mikor jó, higgyétek el nekem.
Ezek után adtam hozzá a zöldséges mixet - nem szabad kicsavarni !!! - és jól elkevertem, majd a tálat lefedve 1 éjszakára betettem a hűtőbe összeérni. Igen, tegnap előre elkészítettem, hogy ma tökéletes legyen a csirkecombokhoz.
Az volt.
Mennyei ételpárosítás, próbáljátok ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése