2019. augusztus 4., vasárnap

Lecsó... rizses



Gyors nyári Rizses lecsó csak egyszerűen
2 db vöröshagymát megdinsztelek, 2 db paradicsomot kockázva mellédobok és együtt párolom, 
2-3 db zsenge és pici cukkinit kellő tisztítás után - csak alaposan megmosom és a két végét levágom -  felkockázom és az is megy a hagymás-paradicsom mellé, kicsit összerotyogtatom, végül 3 db tv paprikát és 1 db hegyes erőset szintén darabolok és amikor már jó szottyos az alap akkor hozzákeverem, sózom, borsozom és felengedem kb 2 dl vízzel, felforralom, a tetejére szórok egy jó maréknyi rizst, lefedem és így párolom 10- max. 15 percig, akkor átkeverem /ilyenkor szoktam hozzákarikázni virslit vagy szafaládét, ha épp úgy szeretném, de sokszor ezek nélkül készítem, mert magában is csodafinom/, és 2 percig még főzöm, majd a lángot elzárom, fedővel szorosan lezárom és a saját gőzében hagyom készre párolódni.
Nagyon szeretem, mert így, ezzel a módszerrel jó szottyos marad az egész, nem fő szét semmi, de a rizs puha lesz.
Mennyei egy nyári étel.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése