▼
2020. február 11., kedd
Kolbászos tojáspörkölt
Évek óta készülök rá, valahogy mindig elfelejtődött, pedig állandóan szembe jön velem a neten a különböző csoportokban... legutóbb Gizinél láttam és akkor döntöttem el, hogy most aztán már muszáj megcsinálni. Isteni étel.
Kolbászos tojáspörkölt nokedlivel
Hozzávalók:
1 cs. csípős puszta debreceni kolbász, karikázva
2 db vöröshagyma, apróra kockázva
pirospaprika, só, bors
4 db tojás, keményre főzve, negyedelve
Először is megfőztem a tojásokat, kihűtöttem és megpucoltam, végül mindegyiket négybe vágtam.
A kolbászt karikáztam, kevés olajon jól átpirítottam, majd hozzáadtam a vöröshagymát és összedinszteltem, sóztam, borsoztam, más fűszer nem kell hozzá, mert a kolbász jó csípős és köménymagos is. Meghintettem a pirospaprikával és pici vizet aláöntve pároltam. Amikor jó lett óvatosan beletettem a tojásgerezdeket, ekkor már nem tanácsos kevergetni, maximum rázogatni, össze ne törjem., és kész is.
Nokedli:
2 tojás
só
liszt amennyit felvesz
esetleg nagyon pici víz
Főzővizet odatettem forralni, sóztam.
Bekevertem a nokedlitésztát, majd saját kezűleg egy kanállal a forrásban lévő vízbe szaggattam, majd bő jó pár perces főzés után tálba szűrtem, amibe előzőleg pici zsiradékot tettem, amivel összeforgattam.
Bármilyen hordós savanyúsággal tálalható, most csalamádéval ettem.
Nagyon finom, nagyon egyszerű, igazi paraszti étel.
Kedvenc.
Lehet kolbász nélkül is készíteni, csak a tojással, de akkor az ízes pörköltalapot előtte meg kell párolni, majd zsírjára sütni és a negyedelt főtt tojásokat hozzátenni, innentől csak rázogatni szabad, nehogy a tojás masszává törjön !!!
Nagyon finom, egyszerű, olcsó étel.
Nagyon guszta, tojáspörköltet csináltam már de ez a kolbászos is finom lehet!
VálaszTörlésFinom és laktató volt :-)
Törlés