Amilyen egyszerű, annyira ötletes ebéd... és finom.
Friss zöldsalátával lenne az igazi, de legnagyobb bánatomra, nekem most ez nem volt.
Recept itt : Adél receptje, ami annyira tökéletesen részletes, képileg is, itt nála megtekinthető...
Feltétlen ajánlom elkészítésre, akár vendégségre is... majd ha vége a vírusjárványnak...
Hozzávalók:
1 db fél csirkemell /elég bucis volt, kicsit fazoníroznom kellett, /a leeső darabokat is megsütöttem a fonottka mellett ugyanúgy fűszerezve és baconba tekerve/
só, bors
baconszeletek
A fél csirkemellet úgy vágtam föl, hogy fonni lehessen, és pont ugyanígy betekertem baconba majd összefontam, fogpiszkálóval rögzítettem, ahogy látszik is itt alább Adél két képén :
... csak én a leeső darabokat is mellé tettem, szintén fűszerezve és baconba tekerve... pici olajat és pici vizet aláöntve, 180 fokos sütőben pirosra sütöttem, kb 30 perc
Azért készítettem viszonylag többet most, mert holnap sóskafőzelék mellé is ezt szeretném enni.
Hozzávalók:
3 db krumpli hajában főzve, pucolva vastagabb karikákra szelve
olaj
reszelt sajt, bármilyen, amilyet szeretünk, füstölt is !
zsemlemorzsa, só, bors, pirospaprika, fokhagymapor /de jó a "sültkrumpli" fűszerkeverék is/
Egy tálkába 1 dl napraforgóolajat töltöttem.
Összekevertem a zsemlemorzsát a fűszerekkel és a reszelt sajttal jó alaposan, majd minden krumplikarikát először az olajba mártottam, majd megforgattam a sajtos zsemlemorzsában, és tepsire rakosgattam, amikor mind ott volt már, a maradék morzsát a maradék olajjal összekevertem és rácsorgattam a krumplira, ment a 200 fokos sütőbe kb 30 percre, amikor már láttam, hogy csodás színe van és ropogós, akkor kivettem.