2010. július 14., szerda

Tárkonyos, tejszínes, zöldségleves csirkezúzával





Hőség, hőség, kibírhatatlan.
Nagyon nehezen viselem, nyűgös vagyok, dagadt a bokám, semmihez sincs kedvem.
Ezt a levest gyorsan dobtam össze, minél kevesebbet kelljen a konyhában lenni.
Nagyon jó ötletnek bizonyult, finom, könnyű, savanykás lett.

kb. 10-15 dkg-nyi  fagyasztott csirkezúza
3 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 cikk kelkáposzta
1 db karalábé
1 db zellerke /azért becézem, mert kicsi gumócska/
1 db vöröshagyma
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1 ek.olaj
1 e. vegeta
1 dl tejszín
1 citrom leve
2 tk. tárkonylevél

A fagyasztóban volt egy maréknyi csirkezúza, húslevesbe szántam, de ilyenkor nem főzünk húslevest ugyebár, gondoltam egy könnyű zöldséges levesben is jól mutat majd.
Amikor kiolvadt, egészen apró darabokra vágtam és egy kis fazékban odatettem főni.
Mellétettem az egész hagymát, paprikát, paradicsomot, 1 ek. vegetát, 1 tk.tárkonyt, borsoztam és puhára főztem. Mikor ez megvolt, kidobtam a hagymát, a paprikát és a paradicsomot is.
Közben a megtisztított, apróra karikázott zöldségeket  kevés olajon megdinszteltem, majd hozzáöntöttem a főtt zúzát a levével együtt, összeforraltam, sóztam. Felöntöttem a tejszínnel, hozzászórtam a második tk.-nyi tárkonylevelet, majd amikor egyet forrt még, a citrom kicsavart levével savanyítottam.

Délutánra, főtt kukorica lesz a második fogás.



2 megjegyzés:

  1. Hmmmm...erre az ebédre most befizettem volna hozzád:-)de most így reggelire is megenném! Reggel 7 óra alig múlt, de ájuldozom a melegtől az íróasztalnál....legyen szép napod!

    VálaszTörlés
  2. Köszi, hát finom is volt.Iszonyú egy idő van az biztos.Neked is nagyon szép napot:-))))

    VálaszTörlés