2010. július 13., kedd

Zöldbabfőzelék





Nagyon nagy kedvencem.
Ma is tart a hőség. Nem is vagyunk igazán éhesek.
Na ilyenkor jó egy zöldbabfőzelék, mert könnyű, mert akár hidegen is meg lehet enni, mert savanykás a tejföltől, mert kellemesen fokhagymás ízű és jó petrezselymes.
Szóval tökéletes ebéd kánikulában.

1 kg sárga vajbab
4 gerezd fokhagyma. apróra vágva
1 cs. petrezselyem, szintén apróra vágva
1 pohár 20% tejföl /bár jó a 12%-os is/
olaj,kevés liszt, pirospaprika a rántáshoz

A babot tisztítás, darabolás után odateszem főni, sózom, borsozom, 2 gerezd fokhagymát szórok rá, felaprítva. Negyed órát, húsz percet főzöm, mert nem akarom teljesen szétfőzni.Megcsinálom a pirospaprikás, fokhagymás rántást és besűrítem. Belekeverem a friss, vágott petrezselymet.Tejfölt csak tálaláskor kínálok, ilyen melegben nem szeretem az egész ételbe belekeverni. Mindenki a maga adagjára kanalaz, ízlés szerint.
Feltétnek, a  tegnapról maradt vakarcsot /pampuskát/ szervírozom hozzá.

Desszertnek jöhet a jégbehűtött cukordinnye, délután.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése