Ez a mai ebéd, ezzel kellett a legkevesebbet állni a konyhában. Ez is épp elég volt.
Várom a vihart, a lehűlést.
25 dkg nagykocka tészta
25 dkg túró
1 nagy pohár tejföl /20% -os/
15 dkg kenyérszalonna vagy húsos kolozsvári szalonna, vagy vegyesen, apró kockára vágva
Egy fazékban odateszem a vizet forrni. Sózom, majd a zubogó vízben a tésztát puhára főzöm.Leszűröm.
Addig míg megfő a tészta, egy mély sepenyőben kisütöm a szalonna kockákat, jó ropogósra.
A tésztát beleborítom a serpenyőbe és jól összekeverem a szalonnával és a zsírjával. Ha szükséges még egy kicsit utánsózom, ebben a nagy melegben lehet egy kicsivel több sót fogyasztani.
Tálaláskor szórom a tetejére a túrót és locsolom rá bőven a tejfölt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése