A nagy klasszikus, ami minden konyhán készül és mindenki szereti.
De jó kaja ez.
Mindig elámulok a magyar konyha egyszerű remekein.
Mennyire finomak.
5-6 szem közepes, inkább nagyobb burgonya, kockára vágva
1 db vöröshagyma, szintén kockára
3-4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 TV paprika, felkockázva
1-2 paradicsom, szintén kockára
1 hegyes erős zöldpaprika
olaj, pirospaprika
só, bors, csípős piros arany
4-5 db debreceni kolbász, csak a Pick vagy a Premier márka jöhet szóba nálam
Olajon megdinsztelem a hagymát, paprikákat, kicsit később a fokhagymát, majd meghintem pirospaprikával, hozzáadom a paradicsomot és krumplit. Jól összekeverem, sózom, borsozom, mehet rá egy tk-nyi piros arany és kb.1/2 dl. víz. Ha felforr, beleteszem a kolbászokat is és fedő alatt puhára főzöm az egészet.
Forrástól számítva maximum fél óra és kész.
Friss kenyérrel és bármilyen savanyúsággal tálalható, de én ettem már tejfölözve is, galuskával is.
Mind nagyon finom.
Imádom a galuskás verziót! És bizony, a legjobb csípős debrecenivel! Sajnos, a család átpártolt a füstolt bécsi virslihez! :)
VálaszTörlésÉn is imádom, sőt tarhonyával is szoktam készíteni.Lepirítom a tarhonyát külön, majd a bővebb lére eresztett burgihoz adom, együtt puhulni. Csak arra kell ügyelni, minden szaft el ne tűnjön a végére.Valami isteni.
VálaszTörlés