1 l paradicsomlé, ha van házi az jó, de a dobozos 100%-os is megfelelő
1 kis darabka zeller
pár szál zellerzöld
1 marék rizs vagy betű tészta /nosztalgiából/
egy csipet só,
2-3 ek. cukor, mivel mi édesen szeretjük
olaj, liszt a rántáshoz
Világos rántást készítek, majd felöntöm a paradicsomlével, hozzáteszem a zellert és a zöldjét is, ugyanis a zeller aromája nagyon passzol a paradicsomhoz.
/Én még a töltött paprikát is úgy főzöm, hogy zellert rakok a lébe./
Sózom. Amikor a leves felforrt, egy marék rizst vagy betű tésztát is teszek hozzá és állandó kevergetéssel puhára főzöm.
Ez összesen negyedóra, húsz perc, a végén cukrozom és kész.
Szoktam úgy is főzni a paradicsomlevest, hogy kicsit sűrűbbre, de azért még nem szósz állagra, édesen, és őrölt fahéjat szórva rá.
Ekkor semmilyen levesbetét nincs benne, és csészéből lehet kanalazni, vagy inni.
Olyan, mint egy desszert.
Szeretjük, nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése