Pár napja is van már annak, hogy ezt a receptet láttam a Gasztron, csak az a bibi, hogy nem tudom kié volt, ki tette fel, pedig fel szoktam írni, hogy amikor kipróbálom és kiteszem a blogomra, ki tudjam írni az eredeti recepttulajdonos blogjának nevét.
Ezúton kérek elnézést, hogy most ez nem történik meg, a recept nem az enyém, de az étel zseniálisan finom, érdemes megcsinálni, mindenkinek - aki erre jár - a figyelmébe ajánlom.
Öntet:
25 dkg kéksajt, villával összetörve
2,5 dl tejföl
1 dl tejszín
1 egész tojás, enyhén felverve
15 dkg trappista sajt reszelve, kis része belekeverve, nagy része a tetejére kell szórásra
őrölt bors
só nem!!! mert a kéksajt sós
1 nagy fej karfiol
A sütőt begyújtottam.
A karfiolt rózsáira vettem és bő sós vízben, nem teljesen puhára főztem, csak úgy roppanósra.
Leszűrtem, majd egy kisebb sütőtepsiben elrendeztem a darabokat, de jénaiban is tökéletes.
Az öntet hozzávalóit összekevertem, jó sűrűn folyós lesz, és ráöntöttem a karfiolra, mindenhol egyenletesen fedje. A maradék trappista sajttal megszórtam a tetejét és betettem a forró sütőbe.
Kb 25 perc, amikorra a sajt szépen megpirul a tetején, akkor kész.
Magában is nagyon finom, de sültek kiváló körete is lehet.
Arról nem beszélve, hogy a karfiol több más zöldséggel is helyettesíthető, pl. brokkoli, zöldbab, karalábé... stb.
Arról nem beszélve, hogy a karfiol több más zöldséggel is helyettesíthető, pl. brokkoli, zöldbab, karalábé... stb.
Mi az alább megjelentetett krumplis pitével ettük, és valami csodafinom volt.
Tyűűű..ezt ki kell próbálnom! :)
VálaszTörlésFeltétlenül csináld meg, eszméletlenül
VálaszTörlésfinom:-)))
Más zöldségekkel is meg fogom csinálni.
A kéksajt nem minden zöldséggel harmonizál. De semmi vész, ki lehet cserélni füstölttel :)
VálaszTörlésMa én is karfiolt ettem. Sima prézlist, tejföllel.
Imádom a karfiolt minden variációban, a prézlis nekünk is nagy kedvenc,próbáld ki egy-két gerezd áttört fokhagymával is, a tejfölbe keverve, de ez a sajtos is nagyon jó volt.Biztos, hogy többször csinálni fogom.
VálaszTörlés