Nagyon nagy kedvenc.
Finom zöldséges egytál, szinte bármilyen zöldséggel készíthető.
Gyors, egyszerű.
1 db filézett csirkemell, kis kockákra vágva
1/2 cs.gyros fűszerkeverék
1 kg zöldbab darabolt /nyáron friss, télen fagyasztott/
4-5 gerezd fokhagyma
só, bors
5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 1/2 l tej, a besamel mártáshoz
reszelt sajt, rengeteg
Egy nagy fazékban vizet forralok, sózom, borsozom, pár fokhagymagerezdet is dobok bele, és amikor forr, 1 kg fagyasztott sárgahüvelyű zöldbabot 5-7 percig párolok benne.
Nem szabad nagyon szétfőzni, roppanós maradjon. Leszűröm.
A csirkemellkockákat jól befűszerezem, borsozom, majd abban az edényben, amiben sütni fogom,
1-2 ek. olajat forrósítok és jól átpirítom rajta a húst.
Mikor kész, elkeverem benne a zöldbabot, félreteszem.
Besamelt készítek, ahhoz egy lábasban vajat olvasztok, rászórom a lisztet, kissé megpirítom rajta és rögtön felöntöm a tejjel, sózom borsozom, sűrűre főzöm, majd ráöntöm a csirkehúsos zöldbabra.
Tudom, hogy szerencsendiót szoktak, egy keveset, ráreszelni, de én nem, mert nem szeretem az ízét.
Tetejét megszórom rengeteg reszelt sajttal, hogy jó vastagon beborítsa.
Forró sütőben piros ropogósra sütöm, azonmód forrón tálalom.