2011. május 18., szerda

Erdei gombás,cukkinis,tejszínes gnocchi




Nahát ez aztán igazán gyors ebéd vagy vacsora. Annyi idő kell hozzá amíg a forró vízben feljön a gnocchi a felszínre, azalatt kész a mártás is és tálalható.
Szupergyors, szuperfinom !!!!


1/2 kg gnocchi, készen kapható
2 maréknyi fagyasztott erdei gombakeverék
4 gerezd fokhagyma, lapkára vágva
2 db 10-10 dkg-os hengeres, zsíros, ömlesztett sajt, az egyik lehet füstölt ízű, a másik natúr
2 db zsenge cukkini, felkarikázva
2 dl tejszín
petrezselyem jó sok
só,bors

Odatettem vizet  a gnocchi kifőzéséhez, amikor felforrt sóztam és egyszerre beleszórtam a nudlikat. Pár perc kell ahhoz, hogí feljöjjön a víz felszínére, akkor már lehet is leszűrni.
Szeretem ezt a készen kapható gnocchit, finom, nagyon gyorsan kész, remekül tapad rá a mártás és összességében jóízű végeredményt kapunk. Biztos a frissen készített még jobb, de szerintem ez tökéletesen megállja a helyét és nem kell fáradozni annyit.
Amíg a nudli fő, egy mély serpenyőbe olajat öntök, nem sokat és amikor forró megy bele a fokhagyma, majd a cukkinikarikák és a gombakeverék úgy fagyottan. Jól összeforgatom, rányomom a két ömlesztett sajtot, meg a tejszínt, kevergetve szépen összeoldódnak és hagyom takarékon kicsit rotyogni az egészet, sózom, borsozom és rászórom a petrezselymet majd a fazékból átemelem szűrővel a forró, kész gnocchit és elkeverem. Ha netán túl sűrű lenne a sajtszósz egy kevés gnocchi főzőlevet merek hozzá.
A végeredmény egy nagyon finom, krémes, sajtos, gombás ízű nudli.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése