2011. május 17., kedd

Sajtos-besameles kukoricás, karfiolos egytál




Ez is nagyon finom egytál étel lett, ráadásul lehet csak úgy magában enni salátával, vagy köretként hús mellé.
Mindkettőnél kiadós és finom ebédet vagy vacsorát kapunk.

1 kg fagyasztott, rózsáira szedett karfiol / ha friss, akkor 2 fej, szintén rózsáira szedve/
1/2 kg fagyasztott, szemezett kukorica
25 dkg reszelt sajt
5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 5 dl tej a besamelhez
só, bors




Nagy fazék forrásban lévő, sós, vegetás vízben megfőztem egyszerre a karfiolt és a kukoricát, pár perc alatt puhára. Nem kell agyon főzni, még a sütőben is párolódik majd. Leszűrtem és egy jókora sütőtálba borítottam.
Elkészítettem a besamelt a szokott módon - vajon átpirítom a lisztet és felengedem a tejjel, sűrűre főzöm, sózom borsozom - szép egyenletesen ráöntöm a zöldségekre. Lehetőleg mindenhol befedje.
Tetejére sok-sok reszelt sajtot szórok és forró sütőben pirosra sütöm.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése