Na, meg van ez is. Szépen telik a kamra polca, sorakoznak a lekvárjaim, minden nap büszkeséggel nézegetem a nagy "művem".
Nem készítettem sokat, csak ezt a három üveget, ami a képen is látszik, ribizliből ennyi most elég, a többit megettük, imádom simán lecukrozva is, gyümölcsrizsben, piskótán vaníliakrémben.
Csak a pucolása ne lenne. Kész téboly.
Villával szemezgettem le az összeset, közben csendben káromkodtam.
Bár azt a módszert vetettem be, hogy akár eltarthat egész nap is, nem kerget a tatár, félóránként abbahagytam és egy kicsit mással foglalkoztam, hogy ne bolonduljak meg.
Szörnyen unalmas, ezáltal fárasztó tevékenység, legalábbis nekem.
Van aki örömmel végzi???
A szokásos módon, a dzsemmesítő zacskójának hátoldalán szereplő utasítás szerint csináltam mindent, direkt azt szerettem volna, hogy zömmel egyben maradjanak a szemek, így is lett.
A végén megkóstoltam, finom, picit savanykás ízű lett.
Télen milyen jó lesz vajaskenyérre kenve, vagy süteményekbe.
Nagyon finom lehet,szívesen megkóstólnám.
VálaszTörlésJudit érdemes akár 1 kg-ból is főzni szerintem, télen milyen finom lesz, picit savanykás, de pont ez a jó benne:-)))
VálaszTörlésEin Butterbrot mit Ribiselmarmelade - das ist nagyon finom!
VálaszTörlésLiebe Grüsse
Hát igen, unalmas mesterség ribizlit szemelni, de kárpótol a finom dzsem.
VálaszTörlésA szemezés miatt megértelek. Mázlim van, ezt a munkát apukám minden évben elvégzi helyettem:))
VálaszTörlésPróbáltad már vegyesen, feketeribizlivel? Én úgy is szoktam elrakni és annyira pikáns, mi szeretjük úgy is!
Megérte a sok munkát, amit rászántál, mert az egyik legfinomabb lekvár szerintem a ribizli!!
Wienermadel+Co,ezt megértettem, kb. ennyi a német nyelvtudásom, sajnos:-))))))
VálaszTörlésLányok, tényleg a legjobb szünetekkel megcsinálni, úgy ki lehet bírni:-)))
Trinity, még nem próbáltam a feketeribizlit, a nagypapáméknál volt, ő imádta, gyerekkoromban mindig kellett ennem náluk, de nem ízlett, mert gyógyszeríze volt, azóta sem ettem, lehet egy tövet ültetek a kertbe majd és kipróbálom vegyesen a lekvárt. Fehér színű ribizlit sem ettem még soha, szóval eddig nekem a ribizli mindig piros volt:-)))))
Magyarul tanulok, lassan :-) !
VálaszTörlésÉn zselének készítem el, egyre nagyobb mennyiségben :)) és ez az egyik kedvencünk. Islerben szerintem verhetetlen, de tavaly pl. zserbót is ezzel a lekvárral készítettem és hát valami extra finom lett. Szóval szerintem is megéri a munkát, még ha készítéskor nem is úgy tűnik! :)))
VálaszTörlésWienermadel+Co, nagyon gratulálok, nagy fába vágtad a fejszédet - ez egy magyar mondás, azt jelenti: valaki nehéz, hosszan tartó dologba fogott:-) Egész biztosan meg fogod tanulni, szépen lassan, nem könnyű a nyelvünk, de a kitartás és szorgalom meghozza az eredményt:-))
VálaszTörlésSzégyellem de 4 évig tanultam németül a gimnáziumban, jó rég volt, de nem tudok beszélni egyáltalán, ha látom a szöveget van amit értek, van amit nem, főleg az egyszerű mondatokat megértem:-)))
Nagyon drukkolok neked:-))))
Egycsipet, szerintem is sütikbe a legjobb, mert pikáns, isteni lehetett a zserbód meg az islered is vele. Igen megéri a munkát, csak rá kell készülni alaposan és időt hagyni, kis rápihenésekkel, nem nagy mennyiséget egyszerre, hogy ne legyen annyira fárasztó, de a végeredmény mindenképpen megéri. Egy tő ribizlink van egyelőre, szeretnék még ültetni, többfélét is, mert imádjuk enni is:-))))