2012. január 19., csütörtök

Paprikáskrumpli






Ezt az ételt mindenki ismeri, mindenki el tudja készíteni ebben az országban.
Mondhatjuk, hogy az egyik tradícionális ételünk. 
Azt hiszem talán az egyik leggyakrabban főzött egytálétel és azt hiszem nincs ember aki ne szeretné vagy ne evett volna ilyet.
Csak abban lehet eltérés, hogy ki mivel dúsítja, kinek mire futja még a pénztárcájából.
Csak simán is nagyon finom, tehát csak a krumpli, hagyma, pirospaprika és zsiradék.
Viszont ha jut több pénz is rá érdemes galuskával, vagy apró nokedlivel,  gombával,  virslivel vagy kolbásszal, ezen belül is lángolt kolbásszal vagy debrecenivel is feldobni.
Bármilyen idény salátával vagy hordós savanyúsággal tökéletes ebéd vagy vacsora.
Az enyémben most galuska, virsli és egy maréknyi erdei gombakeverék volt pluszban és jó csípős ecetes almapaprikát ettünk mellé.
Finom volt.





6 megjegyzés:

  1. Nekem legalább hetente kell főznöm, mert a kisebbik lányom úgymond krumplifüggő. Ő legfeljebb a füstölt kolbászt tűri meg benne. Az Ő elve krumplit krumplival, igaz, mindegy, hogy milyen krumpliételt csinálok, de krumpli legyen. Az is igaz, hogy egy jó paprikáskrumplinál nincs is jobb a világon.

    VálaszTörlés
  2. Mi is nagy krumplisak vagyunk,mindenhogyan szeretjük, így meg pláne:-))))

    VálaszTörlés
  3. Nálunk 'csak siman' futott gyerekkoromban, mellé finom májas aludttej!! Ma én is paprikáskrumpliztam, de csak simán ;-) A te galuska-visli-gomba 'dúsított' változatod remek!!

    VálaszTörlés
  4. Anazar, én imádom simán is, de tudod a férfiaknak az úgy nem elég, nekik "dúsítani" kell, hogy elégedettek és jóllakottak legyenek:-)))

    VálaszTörlés
  5. Hű, összefutott a nyál a számban, de régen készítettem utoljára! Én is galuskával és virslivel, + férj kedvéért kis füstölt kolbásszal készítem. Remek étel! :)

    VálaszTörlés