Egy télen általában egyszer főzök kocsonyát karácsony környékén és egyszer így a tél vége felé, de másodszor már csak akkor, ha hideg van.
Most tökéletesen hideg az idő a kocsonya főzésére.
Nagyon guszta a kocsonyád! Pont a mai napon emlegette a férjuram hogy a jövő héten főzhetnénk egy kis kocsonyát. Szilveszterre csináltam, szerintem még én is egyszer főzzök aztán már nem!
Múlt hétvégén főztem én is "idei tél utsó kocsonyáját", nagyon jól esett. Mert a karácsonyi dömpingben valahogy nem olyan jó étvággyal fogyasztottuk, mint most :)
Imádom a kocsonyát. Múltkor nem kaptam lábat, fület, de még csülköt sem, (na ez igencsak furcsa volt), csak bőrkét. Mindenképpen kocsonyát akartam főzni, így hát csak bőrkéből. Nagyon finom lett így is. Utána már többször készítettem csak bőrkéből, (így nem kell lerágni a csontot) de így is isteni finom. Igaz volt, hogy csibéből csináltam kocsonyát, hát az is finom, de az az ízesítésen múlott.
Marika, sovány húst nem tettél bele?? elhiszem, hogy finom lett, mert a bőrében benne van mindaz a zselatin és íz amitől összeáll a kocsonya, csirkéből is lehet igen, sőt hallottam olyat aki halból is főzött már:-)))
Értem, a halért én sem, semmi pénzért meg nem enném brrrr. Halból csak a halászlé és a rántott ponty, semmi más halat vagy tengeri herkentyűt még látni sem bírok, nem hogy megenni:-))))
Nagyon guszta a kocsonyád! Pont a mai napon emlegette a férjuram hogy a jövő héten főzhetnénk egy kis kocsonyát. Szilveszterre csináltam, szerintem még én is egyszer főzzök aztán már nem!
VálaszTörlésDe szeretem, hogy ez nem jutott eszembe ilyen hidegbe!!
VálaszTörlésÉva köszi:-))))
VálaszTörlésIbcsi no látod, gyorsan főzni kell egy
adagot:-)))
Nagyon jók a képek! Fincsi a kocsonya! Az idei télen hogy alakult így, nem tudom, de még nem ettem kocsonyát, pedig mindig szoktam enni...
VálaszTörlésMúlt hétvégén főztem én is "idei tél utsó kocsonyáját", nagyon jól esett. Mert a karácsonyi dömpingben valahogy nem olyan jó étvággyal fogyasztottuk, mint most :)
VálaszTörlésÉn is javarészt kétszer szoktam főzni. Tehát, még egyszer kéne...Máris megkívántam!
VálaszTörlésGabriella köszi:-))))
VálaszTörlésVicuska, nálunk is van úgy, hogy nem is esik annyira jól, aztán meg igen, a mostani nagyon jól esik és finom lett:-)))
Krisztina máris össze kell dobni egy adagot, aztán hátha vége lesz már ennek a hidegnek és jöhetnek a tavaszi ételek a márciussal:-))))
Imádom a kocsonyát. Múltkor nem kaptam lábat, fület, de még csülköt sem, (na ez igencsak furcsa volt), csak bőrkét. Mindenképpen kocsonyát akartam főzni, így hát csak bőrkéből. Nagyon finom lett így is. Utána már többször készítettem csak bőrkéből, (így nem kell lerágni a csontot) de így is isteni finom. Igaz volt, hogy csibéből csináltam kocsonyát, hát az is finom, de az az ízesítésen múlott.
VálaszTörlésMarika, sovány húst nem tettél bele?? elhiszem, hogy finom lett, mert a bőrében benne van mindaz a zselatin és íz amitől összeáll a kocsonya, csirkéből is lehet igen, sőt hallottam olyat aki halból is főzött
VálaszTörlésmár:-)))
Nem-nem, semmi hús, csak bőrke. Halból nem próbáltam, annyira nem vagyok oda a halért, de az is biztos finom lehet.
VálaszTörlésÉrtem, a halért én sem, semmi pénzért meg nem enném brrrr.
VálaszTörlésHalból csak a halászlé és a rántott ponty, semmi más halat vagy tengeri herkentyűt még látni sem bírok, nem hogy megenni:-))))