Egy télen általában egyszer főzök kocsonyát karácsony környékén és egyszer így a tél vége felé, de másodszor már csak akkor, ha hideg van.
Most tökéletesen hideg az idő a kocsonya főzésére.
Nagyon guszta a kocsonyád! Pont a mai napon emlegette a férjuram hogy a jövő héten főzhetnénk egy kis kocsonyát. Szilveszterre csináltam, szerintem még én is egyszer főzzök aztán már nem!
Múlt hétvégén főztem én is "idei tél utsó kocsonyáját", nagyon jól esett. Mert a karácsonyi dömpingben valahogy nem olyan jó étvággyal fogyasztottuk, mint most :)
Imádom a kocsonyát. Múltkor nem kaptam lábat, fület, de még csülköt sem, (na ez igencsak furcsa volt), csak bőrkét. Mindenképpen kocsonyát akartam főzni, így hát csak bőrkéből. Nagyon finom lett így is. Utána már többször készítettem csak bőrkéből, (így nem kell lerágni a csontot) de így is isteni finom. Igaz volt, hogy csibéből csináltam kocsonyát, hát az is finom, de az az ízesítésen múlott.
Marika, sovány húst nem tettél bele?? elhiszem, hogy finom lett, mert a bőrében benne van mindaz a zselatin és íz amitől összeáll a kocsonya, csirkéből is lehet igen, sőt hallottam olyat aki halból is főzött már:-)))
Értem, a halért én sem, semmi pénzért meg nem enném brrrr. Halból csak a halászlé és a rántott ponty, semmi más halat vagy tengeri herkentyűt még látni sem bírok, nem hogy megenni:-))))
Konyhai pályafutásomat bukdácsolva kezdtem (ki nem?) - de az eltelt évek során a finom ételek szeretete szenvedélyes szakácsnőt varázsolt belőlem.
Évek óta olvasom mások gasztroblogjait, gyűjtöm a szakácskönyveket, recepteket, kezdve a nagymamám felbecsülhetetlen értékű, saját kézzel írott szakácskönyvével. Mondanom sem kell, hogy a rengeteg recept közül számosat kipróbáltam, több-kevesebb sikerrel, aztán egy éjszaka azt álmodtam, hogy saját blogom van, így első dolgom volt egy szép napon (a napi bevásárlás után), hogy tényleg létrehozzak egyet, ahol elsősorban örökül hagyom minden főzési-sütési tudományomat a gyermekeimnek, valamint másokkal is megoszthatom a legjobb családi receptjeimet!
Az én receptjeim egyszerűek,tipikusan magyaros jellegűek, egy budapesti háziasszony receptjei, aki a családját próbálja jól tartani minden nap, a lehetőségeihez mérten, és ez még örömöt is okoz neki.
Az oldalamon reklám nincs, tisztán kedvtelésből űzöm szenvedélyesen az oldal fenntartását, anyagi hasznom nincs belőle.
... Szívesen látok mindenkit az Anikó Boros Pálné facebook oldalamon is... ahol még többet megtudhattok rólam... már akit érdekel :-)
Nagyon guszta a kocsonyád! Pont a mai napon emlegette a férjuram hogy a jövő héten főzhetnénk egy kis kocsonyát. Szilveszterre csináltam, szerintem még én is egyszer főzzök aztán már nem!
VálaszTörlésDe szeretem, hogy ez nem jutott eszembe ilyen hidegbe!!
VálaszTörlésÉva köszi:-))))
VálaszTörlésIbcsi no látod, gyorsan főzni kell egy
adagot:-)))
Nagyon jók a képek! Fincsi a kocsonya! Az idei télen hogy alakult így, nem tudom, de még nem ettem kocsonyát, pedig mindig szoktam enni...
VálaszTörlésMúlt hétvégén főztem én is "idei tél utsó kocsonyáját", nagyon jól esett. Mert a karácsonyi dömpingben valahogy nem olyan jó étvággyal fogyasztottuk, mint most :)
VálaszTörlésÉn is javarészt kétszer szoktam főzni. Tehát, még egyszer kéne...Máris megkívántam!
VálaszTörlésGabriella köszi:-))))
VálaszTörlésVicuska, nálunk is van úgy, hogy nem is esik annyira jól, aztán meg igen, a mostani nagyon jól esik és finom lett:-)))
Krisztina máris össze kell dobni egy adagot, aztán hátha vége lesz már ennek a hidegnek és jöhetnek a tavaszi ételek a márciussal:-))))
Imádom a kocsonyát. Múltkor nem kaptam lábat, fület, de még csülköt sem, (na ez igencsak furcsa volt), csak bőrkét. Mindenképpen kocsonyát akartam főzni, így hát csak bőrkéből. Nagyon finom lett így is. Utána már többször készítettem csak bőrkéből, (így nem kell lerágni a csontot) de így is isteni finom. Igaz volt, hogy csibéből csináltam kocsonyát, hát az is finom, de az az ízesítésen múlott.
VálaszTörlésMarika, sovány húst nem tettél bele?? elhiszem, hogy finom lett, mert a bőrében benne van mindaz a zselatin és íz amitől összeáll a kocsonya, csirkéből is lehet igen, sőt hallottam olyat aki halból is főzött
VálaszTörlésmár:-)))
Nem-nem, semmi hús, csak bőrke. Halból nem próbáltam, annyira nem vagyok oda a halért, de az is biztos finom lehet.
VálaszTörlésÉrtem, a halért én sem, semmi pénzért meg nem enném brrrr.
VálaszTörlésHalból csak a halászlé és a rántott ponty, semmi más halat vagy tengeri herkentyűt még látni sem bírok, nem hogy megenni:-))))