a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2020. március 29., vasárnap

Fonott csirkemell... különleges krumplikörettel



 Fonott csirkemell... egy különleges, fűszeres, sajtos-ropogós krumplikörettel

Amilyen egyszerű, annyira ötletes ebéd... és finom.
Friss zöldsalátával lenne az igazi, de legnagyobb bánatomra, nekem most ez nem volt.

Recept itt : Adél receptje, ami annyira tökéletesen részletes, képileg is, itt nála megtekinthető...
Feltétlen ajánlom elkészítésre, akár vendégségre is... majd ha vége a vírusjárványnak...

Hozzávalók:
1 db fél csirkemell /elég bucis volt, kicsit fazoníroznom kellett, /a leeső darabokat is megsütöttem a fonottka mellett ugyanúgy fűszerezve és baconba tekerve/
só, bors
baconszeletek

A fél csirkemellet úgy vágtam föl, hogy fonni lehessen, és pont ugyanígy betekertem baconba majd összefontam, fogpiszkálóval rögzítettem, ahogy látszik is itt alább Adél két képén :

 



... csak én a leeső darabokat is mellé tettem, szintén fűszerezve és baconba tekerve... pici olajat és pici vizet aláöntve,  180 fokos sütőben pirosra sütöttem, kb 30 perc




Köret: Fűszeres-sajtos-ropogós krumpli... mennyei 
Azért készítettem viszonylag többet most, mert holnap sóskafőzelék mellé is ezt szeretném enni.

Hozzávalók:
3 db krumpli hajában főzve, pucolva vastagabb karikákra szelve
olaj
reszelt sajt, bármilyen, amilyet szeretünk, füstölt is !
zsemlemorzsa, só, bors, pirospaprika, fokhagymapor /de jó a "sültkrumpli" fűszerkeverék is/

Egy tálkába 1 dl napraforgóolajat töltöttem.
Összekevertem a zsemlemorzsát a fűszerekkel és a reszelt sajttal jó alaposan, majd minden krumplikarikát először az olajba mártottam, majd megforgattam a sajtos zsemlemorzsában, és tepsire rakosgattam, amikor mind ott volt már, a maradék morzsát a maradék olajjal összekevertem és rácsorgattam a krumplira, ment a 200 fokos sütőbe kb 30 percre, amikor már láttam, hogy csodás színe van és ropogós, akkor kivettem.



2 megjegyzés:

  1. Hétvégén megcsinálom,ez fantasztikus! Főleg a köret.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erika, érdemes is, mert nagyon finom. Jó étvágyat hozzá :-)

      Törlés