a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2011. augusztus 25., csütörtök

Könnyű krémes keksz....sütés nélkül




Ez egy nagyon kellemes, finom, könnyű nyári desszert Flórától, az Izek és élmények blog tulajdonosától.
Egyszerű, gyorsan elkészíthető, csak egy bibije van, frissen és azonnal nem fogyasztható, egy éjre hűtőbe kell tenni, hogy a keksz megpuhuljon a krémektől.
Érdemes volt megcsinálni és szépen kivárni, mert nagyon finom.

1/2 kg háztartási keksz
1 liter  20%-os tejföl, 2x 0,5 literré venni
20 dkg cukor
2-3 citrom reszelt héja
4 vaníliarúd kikapart magja
3 ek. jó minőségű kakaópor

A nagy doboz tejfölt kettőbe vettem, két külön tálba, mivel 900 gr-os volt így elfeleztem hozzá egy 125 gr-os mascarponét is, biztos ami biztos.
Mindegyik adaghoz öntöttem/szórtam  10-10 dkg cukrot, 2-2 vanília kikapart magját.
Az egyik adaghoz - ez lett a fehér krém - adtam a rengeteg citromhéjat.
A másikhoz - értelemszerűen ez lett a csokis krém - a 3 ek. kakaóport.
Mindegyik krémadagot robottal teljesen simára, habos krémszerűre kavartam, először a fehéret, mivel így nem kellett elmosni, utána a csokisat.
Egy nagy sütőtál alját kiraktam a kekszlapocskákkal, kicsit szkeptikus voltam, mivel a háztartási keksz nagyon kemény, ropogós, hogy lesz ez puha, de így lett.
Erre jött a fehér krém fele, majd megint kekszlapocskák, a második réteg, majd erre a csokis krém fele és megint kekszlapocskák, a harmadik réteg. Erre rácsorgattam mindkét krémet, ami csak maradt és egy villával márványosítottam.
Legközelebb erre a rétegre olvasztott csokoládéréteget fogok csorgatni, lezárásképpen, azt hiszem elbírja, ez csak utólag jutott az eszembe.
Fóliával beburkoltam és ment a hűtőbe 1 éjre.
Nagyon finom, vaníliás, citromos, csokis ízű, jó hideg, és láss csodát a keksz teljesen puha és homogén egységgé vált a krémekkel minden rétegnél.
Ja, és kb. fél óra volt cakk-pakk az elkészítése, ami ebben a melegben nem semmi.
Akár piskótát is lehetne ezekkel a krémekkel tölteni.








2011. augusztus 23., kedd

Egy igazán hűsítő ital





Az egész közel-keleten isszák ezt a rendkívül egyszerű, hűsítő italt.
Libanonban iráni joghurtnak nevezik, lehet máshol is ez a neve, de lehet van saját elnevezése országonként.

Kell hozzá egy nagy vizes kancsó, két nagy pohár joghurt /de jó a kefír is, én most azzal készítettem azon egyszerű oknál fogva, hogy már nem volt nagy natúr joghurt az üzletben csak kefír/, só, víz és egy keverőkanál. Ja, és jó sok jégkocka, úgy egy-két maroknyi.

Jelen esetben a kefíreket beleöntöttem a kancsóba, a kefíres/joghurtos poharat feltöltöttem annyi hideg vízzel, amennyi kefír/joghurt állt benne és azt is hozzáöntöttem /kétszer/, nagyon alaposan elkevertem, sóztam - épp csak kiérződjön a só, szóval óvatosan, nem szabad elsózni !!! - beletettem a rengeteg jégkockát és be a hűtőbe. Azonnal is lehet inni, de egész napra el vagyok látva a hideg jó hűsítő itallal.
Ilyen hőségben nálunk, naponta két kancsónyi fogy el.
Nem ismerek ettől hűsítőbb italt, órákig renben tartja az ember gyomrát, csökkentve a hőérzetet.

Mindenkinek szívből ajánlom, annak is aki bírja, annak meg pláne nagyon aki nem bírja a meleget.





2011. augusztus 22., hétfő

Hőség



Kicsit eltűntem, ebben a melegben nincs is kedvem semmihez, pláne nem főzni és pláne nem a gép előtt ülni.
Persze azért eszünk, de ilyeneket, mint a lapos őszi, a szilva, alma, körte, főtt kukorica, rengeteg fagylalt, néha egy-egy könnyű leves, saláta.








Ebből a savanykás rétesalmából lesz almás pite valamelyik nap...



Most volt a férjem szülinapja, arra sütöttem ezt a sajtos kockát, ami persze pogácsa, csak kockára vágtam, mert gyorsabb volt így, mintha kiszaggattam volna.
Persze bográcsban főztünk báránypörköltet, isteni volt, finom paradicsom salátával, volt torta is /készen vettük a Daubnernél, ez egy híres-neves cukrászda Óbudán a Szépvölgyi úton, időnként itt szoktunk vásárolni, csoda finom dolgaik vannak, olyan parfétorták például ilyenkor nyáron, de karácsonykor itt veszem a beiglit is, mert annyira finom, friss, nem érdemes otthon vesződni vele./
Mindezekről nem készítettem fényképet, mert elcsigázott voltam a melegtől.

Gyors sajtos kocka /pogácsa/

1 dl tej
2 dl tejföl
2 tojássárgája
1 tk.cukor
1 ek. só
20 dkg reszelt sajt, keverve többféle, füstölt is.
50 dkg liszt
2 tasak porélesztő
25 vaj olvasztott,  dagasztás közben hozzácsorgatva

Minden ment a kenyérsütőbe, ami bedagasztotta és kelesztette. Mikor kész volt, kinyújtottam, lekentem tojással, megszórtam reszelt sajttal és szépen négyzetekre vágtam. Előmelegített sütőben, közepes tűznél pirosra sütöttem, tepsinként 20-25 perc alatt.






Viszont annak úgy örülök, hogy ilyen szépek a muskátlijaim, hogy ezeket boldogan fényképeztem....




...lám, más is értékeli....bár azt hiszem Szaftit a kerti mozgások jobban érdeklik...


... nem beszélve a begóniákról, van piros, fehér, halványsárga, rózsaszín és narancssárga szirmú is.




Annak azért örülök, hogy elmaradt a szokásos aug.20-i nagy vihar, eső és lehűlés.
Az egész maradék augusztus kánikula lesz, sőt állítólag a szeptember is csodaszép meleg vénasszonyok nyara lesz.
Hát ha belegondolunk, hogy nem is volt igazán nyár, egy hét volt júliusban, ami nyár volt és meleg, a többi botrányos és említésre sem méltó, fürdés és nyaralás szempontjából.


2011. augusztus 16., kedd

Gasztroblogger bakancslista játék


Ez nem gasztro díj, ez egy játék!
Egy fantázia játék.
Mi az, az 5 gasztro-élmény, amit feltétlenül meg kell élned, mielőtt eltávozol e világból, azaz mielőtt feldobod a bakancsod ?
Ezért hívják bakancslistának.
Az eredeti ötlet egy angol utazási bloggertől indult, aki a BBC hasonló felmérése alapján indította körkérdését írótársai között.
A végeredmény egy igen gazdag és tanulságos 1600 bejegyzéses lista lett, ami híven tükrözi a jelenlegi angol gasztro-társadalom álmait.

Nosza, mi magyarok is mutassuk meg a saját bakancslistánkat.

Én a meghívást PO-tól a Pásztortűz nevű blog tulajdonosától kaptam.

Játékszabály:

- minden meghívott gasztroblogger 5 élményt sorolhat fel. Se többet, se kevesebbet !!!
- a gasztro-bakancslistán lehet: speciális étel, étterem, alapanyag, elkészítési mód - tehát olyan amit   már          ismersz vagy olyan amit még nem ismersz, de úgy érzed kihagyhatatlan számodra.
     Ha mások számára ismeretlen lehet valamilyen fogalom vagy meghatározás, akkor 
     megköszönnénk egy rövid magyarázatot is vagy akár linket is.


Ezt kell tenned:

1. Másold ki a kis képet az oldaladra
2. Blogodon jelentess meg egy posztot a gasztro-bakancslista játékfelhívás szövegéről, szabályairól és a képével.
3. Add át a stafétát és nevezz meg 5 másik gasztrobloggert és értesítsd őket.
4. Értesítsd emailben a megjelent posztodról magnes.dora@gmail.com címen a játék Mo-i meghírdetőjét, hogy az összesítést publikálhassa.

Akiknek én átadom a stafétát és felkérem a játék folytatására:

Duende - Szellem a fazékban
Szepyke - Szépségtár
Kata - KataKonyha
Viki - Házias Konyha
Ottis - Ottis főz


Az én bakancslistám:

1. A nagymamám kézzel írt receptes könyvéből az összes, általa lejegyzett süteményt megsütni, hátha újra meglelem  gyermekkorom  ízeit.
2. Tovább bővíteném a már amúgy sem kevés, de számomra mégsem elégséges mennyiségű szakácskönyv gyűjteményemet.
3. Végigjárni és kóstolni Erdélyt, a Felvidéket, Kárpátalját, Újvidéket, az olyan régi szász, örmény, román, székely, és ősi magyar ételeket, süteményeket, amelyek lassan elfelejtődnek, vagy beépültek és másképp szerepelnek a jelenlegi gasztronómiában.
4. Elutazni Argentínába, ahol még nem jártam, és ott nevelt, ott sütött /természetesen faszénparázson/ óriási angus - marhaszeletet eszegetni az összes velejáróval egy haciendán, miközben nézegetem a pampán, a távolban legelésző marhacsordát.
5. Végül a legfontosabb vágyam:
Népszerűsíteném, a belvárosi, turisták által látogatott éttermeinkben /Budapesten/ a kor követelményeinek megfelelően elkészített, de a receptektől nem eltérve, a  magyar konyha gyöngyszemeit, nagyszerű ételeit, a magyar borokat, jellegzetes süteményeinket, természetesen soha be nem csapva a vendégeket, bárhonnan is jöttek és ezt állandóan ellenőriztetném, valamint súlyosan szankcionálnám, ha mégis előfordulna tisztességtelenség.
A külső kerületekben pedig minden létező módon támogatnám az otthonos kifőzdék, kockás abroszos kisvendéglők, kerthelyiségek tömeges alakulását, fenntartását, üzemelhetőségét, és a lakosság általi megfizethetőségét.



Hajrá, játékra fel!!!
               

Pulykamellragu... cukkinis, zöldborsós



Újabban szeretem ezeket a "mindent összekutyulni, tejszínnel felönteni és kész" ebédeket.
Különösen finomak egymáshoz passzoló sokféle zöldséggel és valami sovány hússal.

1/2 kg pulykamell kis kockára aprítva /próbálom megszeretni a pulyka húsát, kicsit erőltetnem kell/
gyros fűszerkeverék
1/2 fej fokhagyma, áttörve
1 cukkini szintén kockázva
15 dkg zöldborsó, lehetőleg zsenge
1-2 dl tejszín
1 rúd natúr ömlesztett krémsajt
olaj
rizs
petrezselyem

A pulykamell kockákat jól befűszereztem a gyrossal, szeretem ezt a fűszerkeveréket, jó ízt ad az ilyen "semmilyen" ízű húsoknak, hagytam állni min. fél órát, de ennél több sem árt.
Olajat forrósítottam egy nagy sepenyőben és kérget sütöttem a húsdarabkákra, jól átforgattam, majd ment hozzá a rengeteg fokhagyma, cukkini, zöldborsó, tejszín, só, bors és összefőztem 5 - 10 perc alatt, majd a végén belenyomtam az ömlesztett sajtot, picit rotyogtattam még és kész.
Közben a szokásos módon pirítottam rizst olajon, felengedtem vízzel, sóztam, petrezselymet szórtam rá és csendes tűzön megvártam míg teljesen magába szívta az összes folyadékot, addigra meg is puhult.
Rizs helyett spagettivel, makarónival is el tudom képzelni, csak akkor jó sok reszelt sajttal szórnám még meg.
Tálaltam, finom volt és gyors.
Ünnepekre is el tudom képzelni, akár karácsonyra, akár húsvétra, mert könnyű étel, pláne amikor már teleettük magunkat mindenféle nehézzel, jó gyomorpihentető.



2011. augusztus 12., péntek

Fordított barackos süti


természetesen nem csak sárgabarackkal vagy őszivel lehet készíteni, hanem almával, meggyel, cseresznyével, szilvával, körtével. Aminek éppen a szezonja van.
Gyors és finom.



Az adott gyümölccsel - jelen esetben sárgabarackkal - kiraktam egy sütőtálat, amit előtte bőven kivajaztam.
Alaposan megszórtam sok-sok őrölt fahéjjal és 1-2 dl nádcukorral, ami majd rákaramellizálódik.
Sőt ettől sokkal több cukrot is elbír, ez már sütés után derült ki számomra.
Mivel elég nagy a sütőedényem kellett bele kb. 2 kg barack.








Összekevertem a tészta hozzávalóit:

2 db tojás
3,5 dl cukor
2,5 dl olaj
1 nagy doboz natúr joghurt, azaz 3,5 dl / de lehet olyan ízű is amilyen gyümivel sütjük a sütit/
4,5 dl rétesliszt
1 sütőpor
1 citrom héja reszelve

A tojásokat habosra kevertem a cukorral, majd az olajat és a joghurtot adtam hozzá, végül a többit és simára kevertem.
Nokedli sűrűségű, sűrűn folyós tésztát kapunk, nem kell megijedni.
Ráöntöttem a gyümölcsre, viszonylag egyenletesen és ment az előmelegített sütőbe, min.30 percre, de egészen addig míg szépen megsült, ez jól látható lesz.
Hagytam kissé hűlni, majd kiborítottam egy nagy tálra és bőven porcukroztam.
Langyosan a legfinomabb, olyan finom illatos lett, hogy egyből nekiestünk, mivel eléggé szottyos, ragacsos a gyümölcstől és a cukortól, kanállal célszerű adagolni, és mire a fényképezéssel észbekaptam, ennyi lett látható csak itt alul.
Viszont az összes idénygyümölccsel meg fogom sütni, ahogy jönnek/érnek szépen sorban, mert semmi faxni vele, gyorsan összedobható, kb.15 perc+ sütés,  nem igényel semmi bonyolult konyhatechnikát, és finom.
Váratlan vendég érkezésénél is bedobható.




2011. augusztus 6., szombat

Végre megint egy igazi nyári nap.... nyári menüvel... meggyleves, lecsó, tejszínes málnahab, máglyarakás...


... amihez igazi nyárias menü dukál, bár azt jósolják az okosok, hogy nem tart sokáig, kedden már megint eső, hideg, lehűlés várható.
Nosza gyorsan, korán reggel összedobtam ezeket a finomságokat mára, plusz lesz még egy nagy görögdinnye.
Ezek után kértem a családomat, senki ki ne ejtse a száján azt a szót, hogy éhes és mindenki szolgálja ki magát akkor amikor akarja, mert én napozni szeretnék és olvasgatni, szunyókálva pihenni, élvezni a nyári nap minden szépségét.



Meggyleves

1/2-1 kg friss meggy, vagy fagyasztott, vagy befőtt
cukor, fahéj, szegfűszeg ízlés szerint
2-3 dl tejszín
1-2 ek. liszt vagy étkezési keményítő

Először mindig a vizet forralom fel a fűszerekkel cukorral / ha kompótból készül akkor annak a leve is hozzáöntve természetesen/, amennyi levest szeretnék, és ezt habarom be, a lisztet vagy az étk. keményítőt elkeverem kevés vízzel vagy tejjel és besűrítem a levet.
Ezután átszűröm az egészet egy másik fazékba vagy lábasba, azért így, ha esetleg a habarás kicsit csomós lenne / lesz akkor attól is, és a belefőtt fűszerektől is megszabadulok így, a halálom, ha a levesben ott úszkálnak.
Ebbe az átszűrt, besűrített lébe szórom a friss meggyet vagy a fagyottat, vagy a kompótot - attól függően milyen évszakban vagyunk - hozzáöntöm a tejszínt is, már csak egyet forralok rajta, épp csak a meggy kicsit átfőjön, és kész.
Tejszínhab-pamacsokkal szoktam tálalni.
Az összes gyümölcslevest ezzel a módszerrel készítem, így garantáltan mindig szép sima, krémes a levük.





Lecsó

1kg paprika, karikára vagy hasábra vágva
1 db hegyes erős, vagy bogyiszlói almapaprika
2-4 db paradicsom, kockára
4 db nagy vöröshagyma, kockára
15 dkg füstölt szalonna
pici pirospaprika
debreceni kolbász, vagy jó minőségű virsli, karikázva
hozzá még: tarhonya, nokedli, tojáshabarék, rizs /attól függően épp mit kívánunk hozzá/


A szalonnát zsírjára sütöm, ehhez jön a rengeteg vöröshagyma, azért ilyen sok, mert tapasztalatom szerint ez adja a jó sűrű szaftot a lecsó alá. Nem szeretem, ha vizes lében úszkál.
Ha kellően megdinsztelődött a hagyma, meghintem pici pirospaprikával és megy hozzá a paradicsom, amivel addig főzöm, amíg bőven levet enged, majd ezután teszem hozzá a paprikát, átkavarom és lefedve roppanósan puhára párolom, a végén adom hozzá a felkarikázott debrecenit, vagy virslit.
Jelen esetben tarhonyával tálaltam.




Tejszínes-túrós málnahab

1/2 kg málna /most már fagyasztott, de jó eperrel, szederrel, ribizlivel, külön-külön vagy minddel vegyesen egyszerre/
25 dkg túró
10-15 dkg cukor
vaníliakivonat, vagy cukor
4 dl tejszín kemény habbá verve

Jó pár szem málnát félre rakok a tetejére majd, a többit a cukorral,van.kivonattal és a túróval krémesre turmixolom, majd a kemény tejszínhabot óvatosan hozzáforgatom és poharakba töltögetem, tetejére mennek a málnaszemek és jól behűtöm.
A málnát én soha nem paszírozom át, mert annyira szeretjük, hogy a magjait is szívesen esszük.
Igazából málnával szeretem legeslegjobban azért mert olyan illatos, édes, finom az egész.
Szétolvad a szájban.
Persze a többi bogyóssal is finom, csak nem ilyen illatos.





Máglyarakás

1/2 darab kalács, kicsit száraz volt már
4 tojássárgája
10 dkg cukor
1/2 l tej
vaníliakivonat
4 tojásfehérje kemény habbá verve
3 db nagy alma, hámozva, vékony lapkákra vágva
fahéj
barnacukor
baracklekvár

A kalácsot ujjnyi szeletekre vágtam és egy kivajazott tepsiben egymás mellé fektettem.
A tojások sárgáját habosra kevertem a cukorral, a vaníliával és hozzácsorgattam a tejet.
Szép egyenletesen a kalácsszeletekre csorgattam, mindegyik kapjon belőle, ne maradjon száraz egy sem.
Amíg a kalács beszívja a folyadékot addig megpucoltam az almát, lapkákra vágtam és egyenletesen ráterítettem a kalácsra, meghintettem bőven barnacukorral, fahéjjal és sűrűn baracklekvárt pötyögtettem rá.
Ezekután ment a meleg sütőbe, közepes tűznél jól összesütöttem, akkor jó ha a barnacukor karamelles már és az alma kicsit szottyos a tetején de még nem esett szét.
A kemény habbá vert fehérjébe a végén belekeverek 2-3 ek. lekvárt, hogy szép színe legyen, és a megsült máglyarakás tetejére simítom, visszateszem kb. 10 percre a meleg sütőbe, ill. csak annyi időre hogy szép sült színt kapjon a hab.
Langyosan a legfinomabb.


Ez pedig a kertünkben a trombitafolyondár, csak úgy ontja a virágait.




2011. augusztus 5., péntek

Idén az utolsó befőzésem


Már semmit nem akartam eltenni.
És akkor közbejött ez a vadszilvafa gyümölcse.
Körülbelül 3 éve vettük észre, hogy valami fácska növöget a kerti vízcsap mellett, valószínű madár ejthette el a magot amiből kinőtt.
A férjem 3 éve akarja kivágni, de a kérésemre mindig megkegyelmez a fának, de hozzáteszi no majd jövőre.
Tavaly megjelentek az első gyümölcsök, először sárga kis gömbök, majd narancssárga lett, végül pedig sötétlila, ahogy beérett. Nagyon finom ízű, de nem magvaváló fajta.
Tavaly az egész termést megettük úgy ahogy volt.
Idén a tavalyi mennyiség duplája termett. Gondoltam valamit kellene kezdeni ennyivel, csak megenni túl sok.
Nos tegnap nekiálltam és befőztem lekvárnak egy adagot.




Igy néz ki félig éretten a fán ....


...és teljesen éretten a befőzés előtt, három ilyen tálcányi adagból lett a lekvár.


Tisztítás, szárazás után magostól-héjastól nagylángon kb.  félóráig főztem...


...ezalatt lejött a héj és ki a mag...


...tésztaszűrőn átpaszíroztam, meglepően gyorsan ment és könnyű volt, ezek után belekevertem a cukrot, jól eldolgoztam benne, majd visszatettem a tűzre és felforraltam, addig főztem, amíg elfőtte a habját és éreztem, hogy sűrűsödik, a gyengén rotyogó gyümölcsmasszához kevertem a zselésítőt, újra felforraltam és 5 percig főztem. 
Tiszta üvegekbe mertem a forró lekvárt, lezártam és fejre állítottam 10 percre.


Egy nagy üveg és négy kicsi lett belőle, gyönyörű a színe ami itt nem látszik, mert borús volt az idő és direkt nem túl édesre készítettem, szóval finom pikáns szilvaízű. Sütikhez, palacsintához, tejberizshez, sok mindenhez isteni lesz majd a télen.
A fát pedig továbbra is próbálom megmenteni.


2011. augusztus 4., csütörtök

Majorannás tokány



Ez volt a mai ebéd, ebben a szép szomorú őszies időben.
Természetesen reggel óta szitál, csepeg az eső megint, a kert olyan buja, dús, haragoszöld ettől a rengeteg víztől, de rég volt ilyen pocsék nyarunk.
Volt az az egy hét borzasztó kánikula, akkor attól kellett megőrülni, most meg a hűvös, nedves állandóan borús, esős időtől.
És nincs vége, jövő hétre megint jósolják a lehűlést.
Sajnálom szegény nyaralókat.
Szóval az ebéd.......az finom volt.

6 szelet karaj felcsíkozva
1 db vöröshagyma
fokhagymás fűszerkeverék
steak fűszerkeverék
bors
1 ek. majoranna
1 dl tejszín
petrezselyem
rizs

Miután a hússzeleteket felcsíkoztam   /mellényúltam és tévedésből vettem ki a fagyasztóból a karajt, egyébként nem ebből készítek tokányt, most már nem volt mit tenni/    jó alaposan befűszereztem a kétféle fűszerkeverékkel és még meg is borsoztam. Kicsit hagytam állni.
A megtisztított, kockára vágott hagymát odatettem dinsztelni, majd ment rá a hús, fehéredésig átpirítottam és felöntöttem egy kevés vízzel, rászórtam a majorannát, lefedtem és puhára pároltam.
Hagytam, hogy elfőjön a felesleges viz alóla, majd hozzáöntöttem a tejszínt, egyet forraltam még rajta és kész.
Közben a szokásos módon rizst készítettem, azaz kevés olajon megpirítottam a rizst, felöntöttem dupla mennyiségű vízzel, sóztam, jó sok petrezselymet szórtam rá és kb. 10 perc alatt puhára főztem.

Finom volt, persze jobb lett volna szaftosabb húsból, no majd legközelebb jobban figyelek, nem is értem mit néztem tegnap este amikor kivettem a karajt.




2011. augusztus 3., szerda

Méregerős chilis olaj



Kaptam 10-15 db jó erős kicsi chilipaprikát, hirtelen ennél jobb eltevés nem jutott az eszembe.
Felkarikáztam az összeset, bele egy üvegbe és felöntöttem jóféle napraforgóolajjal.
Jó lesz ez húsok sütögetésénél, vagy majd télen, ha erősíteni kell valamilyen ételt.
Nagyon szeretem a jó csípős, erős ételeket egyébként is, de ha náthás vagyok akkor kötelezően, gyógyszerként alkalmazom. Garantáltan rendbe is tesz.
A magyar cseresznyepaprikának sincs párja, az is csodafinom, különösen ecetesen szeretem téli reggeleken szalonnakockák, kolbászkarikák mellé, puha bélű, ropogós héjjú kenyérrel.
A sima füstölt kenyérszalonnához vagy az angolszalonnához, mert ezek a kedvenceim.
A lecsó is csípősen jó, mindig teszek bele kerek bogyiszlói almapaprikát egyet-kettőt.
Meg mindenbe, ami csak megkívánja.