Jujjj ez nagyon finom és teljesen függővé teszi az embert.
Nekem valahogy eddig ez kimaradt, no de ezután rendszeresen szerepelni fog a repertoáron, mert könnyű összedobni, azt hittem tévesen, hogy ez egy faxnis desszert, á csudát.
Most mogyorókrémmel töltve készítettem, de biztosan ki fogom próbálni még például:
nyáriasan: tejszínhabbal krémesített bogyós gyümölcsökkel /málna, szeder, ribizli, darabolt eper stb./ mellé egy-egy fagylaltgombóc szervírozva, bármilyen, amit csak szeretünk
vagy szerintem különböző lekvárokkal is tölthető,
téliesen: karácsonyiasan: rumos mazsolás diókrémmel/csokikrémmel párosítva vagy narancshéjas/narancslekváros mákkrémmel,
... de simán, csak vaníliás porcukorral is megszórható rétegenként, és a végén a tálalt szeletet csokiöntettel meglocsolva, higgyétek el úgyis finom, tudom, mert ettem már..
Fantázia kérdése.
Nagyon, nagyon finom, nagyon laktató.
Hozzávalók:
6 tojás
10-15 dkg cukor
5 dkg puha vaj
vaníliás cukor
4 dl tej
20 dkg liszt
csipet só
vaj vagy olaj a sütéshez
Töltelék: mogyorókrém /nutella/ és porcukor
A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét nagyon kemény habbá vertem egy kevés cukorral és pár csepp ecettel /nem fog érződni az ecetillat, de a hab csodásabb lesz tőle/.
A sárgákat kb. 10 dkg cukorral fehéredésig kevertem robottal, majd tovább kb. 5 dkg puha vajjal, vaníliáscukorral és felváltva adtam hozzá a tejet és a lisztet. Legvégén fakanállal a tojáshabot is hozzákevertem óvatosan.
A tűzhely mellé készítettem mindent, a masszát egy merőkanállal, egy lapos tálat, a palacsintalapátot, olajat, a mogyorókrémet, porcukrot.
A palacsintasütőt jól felforrósítottam, beleloccsintottam egy pici olajat és egy merőkanálnyit a masszából. Szétfolyattam és addig hagytam sülni amíg már nem folyt a teteje, amikor már összeállt, ekkor a sült felével lefelé a tálra csúsztattam,
ugyanis a csúsztatott palacsintának ez a lényege, hogy csak az egyik fele van megsütve.
Megint pici olaj a serpenyőbe és egy merőkanálnyi massza következett.
Amíg sült a következő az előző tetejét töltöttem.
A sületlen tetőre kentem a mogyorókrémet, majd erre csúsztattam a következő palacsintát, természetesen megint a sült résszel lefelé, amire most csak porcukrot szórtam.
És így tovább, tehát mogyorókrém majd csak porcukor, amíg a massza tartott,
az utolsó palacsintát a tetejére a sületlen felével lefelé kell borítani, és a sült van felül, mintegy lezárandó az egészet.
Pont úgy néz ki mint egy torta, úgy is szeleteltem, körcikkenként vágtam fel.
Aki nagyon dőzsölni akar tejszínhabot is nyomhat a tetejére, én most "csak" porcukrot szórtam rá, de legközelebb hab is lesz rá. Naná, hogy úgyis kipróbálom.
Nagyon tudom ajánlani mindenkinek aki édesszájú, aki imádja a palacsintát, sőt a krémesebb állagú palacsintát, nos biztosan nem csalódik.
Eszméletlenül finom.
Ez egy viszonylag olcsón megúszható, finom desszert lehet akár még karácsonykor is, tehát ünnepi alkalmakkor is.
Szívből ajánlom.