Jön az egész család, pakolni fogják a cuccaimat, kell a finom ebéd, nehogy éhezzenek nekem.
Kolbászgombócos kapros krumplileves
Hozzávalók:
2 l füstölt oldalas főtt, lefagyasztott leve
1 pár sütnivaló kolbász
1 cs. újhagyma, karikázva
1 fej fokhagyma, gerezdekre szedve
1,5 kg krumpli, kockázva
2 cs. kapor, apróra
só, bors, paprikakrém /saját eltevés/
tejföl, liszt a habaráshoz
A kiolvasztott füstöltlevet fazékba öntöttem és kezdtem felforralni.
A kolbászhúst kiszedtem a bélből, amibe töltve volt és helyes kis gombóckákat görgettem belőle, semmit nem kellett hozzáadni, kellően ízes, fűszeres volt.
Megpucoltam és felkockáztam a rengeteg krumplit, legközelebb egy adag leveszöldséget is teszek hozzá, nem rontja el.
Amikor felforrt a füstöltlé sorban tettem bele az újhagymakarikákat, a rengeteg fokhagymagerezdet, a krumplit, végül a gombóckákat, a paprikakrémet, sóztam és borsoztam, ment hozzá a sok-sok kapor is, még feleresztettem annyi vízzel, amennyi levest szerettem volna, jó sok kell holnapra a pakoló családnak.
Az egészet puhára főztem, ez még félóra sem volt.
Végül 1 ek. lisztet a tejföllel és némi vízzel simára kevertem, hőkiegyenlítettem és összefőztem a levessel.
Holnap még kap tejfölt, mert nem volt itthon sok egyelőre, na de majd holnap már lesz bőven.
Nagyon finom, nyárias, de mégis tartalmas leves lett, holnap e mellé még sütök egy nagy adag sajtos pogácsát, lakjanak jól a rakodók-pakolók.
Az iszonyatos mennyiségű könyv, csetreszek, étkészletek, edények kerülnek sorra.
Csak már túl lennék rajta, közben meg annyira fáj a lábam, pláne, ha frontok jönnek, hogy elmondani nem tudom. Mindegy, nem akarok panaszkodni, mindenkinek megvan a maga baja.
... és ilyen
sajtos pogácsát sütök majd frissen reggel, jó sokat
ezt itt pont