a legméltóságteljesebb cica volt
a legszebb kutyuska
a legokosabb cica
Keresés ebben a blogban
2014. augusztus 26., kedd
Brigi torta.... az emeletes élvezet...
Egy kedves, aranyos barátunktól kapott meglepetés szülinapi torta a férjemnek...
amit én Brigi tortának neveztem el, bár ő meg Emeletes élvezetnek hívja...
nevezhetjük így is-úgyis... isteni finom
Mogyorós kekszalapon egy rendkívül finom, ízes túrókrém réteg, azon finom csokikrém, majd teteje vastagon tejszínhabos, megszórva csokidarával... tényleg élvezetes süti... és emeletes is....
Imádom az ilyen könnyű, habos, krémes sütiket, tortákat.... a férjem is...
Köszönjük Brigikém, nagyon fincsi :-)))))
2014. augusztus 25., hétfő
Bögrés szilváslepény....
... mondtam, hogy sorban hozom a fincsi szilvás sütiket, hát itt egy újabb bögrés kevert...
...a neten láttam meg talán... de nem tudom, hol kinél... és biztosan nem szilvásként... de mindegy is...
...bármilyen gyümölccsel kiváló, vasárnap délutáni süteszke, csak úgy magunknak vagy akár vendégségre is...
Bögrés szilváslepény
bögre nagysága 2-3 dl, ki mennyit szeretne sütni, én most 3 dl-es bögrét használtam, mert nagy adagot szerettem volna...
1,5 bögre cukor
2 egész tojás
vaníliás cukor
reszelt citromhéj
1/2 bögre olaj
3 bögre liszt
1 cs. sütőpor
1,5 bögre tej
1/2 kg - 1 kg szilva kb. vagy bármilyen más gyümölcs, de lecsöpögtetett befőtt is jó például télen
1-2 ek. őrölt dió amibe a gyümölcsöt forgattam, ha nincs dió akkor persze lisztbe
+ cukor még
+ őrölt fahéj még
A lisztet kimértem egy kisebb tálba és összekevertem a sütőporral, ha esetleg kakaós tésztát szeretnék - mert azt is lehet, úgyis nagyon fincsi - akkor a 2-3 ek. kakaóport is itt keverem bele.
A tojásokat a cukrokkal nagyon habosra kevertem, belereszeltem 1 db citrom héját, majd felváltva adagoltam az olajat, a lisztet és a tejet miközben egyfolytában kevertem kézi robottal, hogy teljesen sima tésztamasszát kapjak.
/A tésztáját lehet variálni úgyis, hogy a 3 bögre liszt helyett csak 2 bögre a liszt és + 1 bögre lehet őrölt dió vagy őrölt mák, egészen biztosan csak még finomabbá teszi a végeredményt !/
Amikor ez megvolt, vajazott lisztezett tepsibe öntöttem - na itt hibát követtem el, ugyanis a gáztepsibe kell önteni ezt a mennyiségű tésztát, természetesen azt is vajazva-lisztezve - én meg egy kisebb tepsibe töltöttem, ezért lett ilyen nagyon magas, azaz túl tésztás a süti, nekem.
Ráadásul a szilvaszemek az őrölt dióba-forgatásnak köszönhetően nem süllyedtek meg egy millimétert sem.
Igy is finom, ízes lett, de kevesebb tésztával jobb, szerintem !!!
A gáztepsiben sütve laposabb lesz, szerintem ezáltal finomabb, gyümölcsösebb sütit kapunk, legközelebb már abban sütöm.
Szóval a tepsibe öntött masszára egyenletesen elszórtam 1/2 kilónál kicsit több, magozott, felezett és őrölt dióba forgatott szilvát, majd az egésznek a tetejére szórtam 1-2 evőkanálnyi kristálycukrot és meghintettem bőven fahéjjal.
190 fokra előmelegített sütőben jó sokáig, majd egy órát sült, 50 percet biztosan, mert vastag lett, azért.
Nyilván a gáztepsiben hamarabb fog megsülni.
Hamarosan megtudom, mert a következő egy mazsolás körtés-almás lesz nemsokára.
Finom, egyszerű süti, ha marad másnapra is, nem szárad ki, friss marad.
Jó szívvel ajánlom a mellékelt intelmek betartásával.
2014. augusztus 24., vasárnap
Az ünneplés folytatódott... jókat ettünk a további napokon is...
... és mivel visszahűlt a levegő kissé a rengeteg esőtől, a család egy emberként kérte, mit kérte egyenesen követelte a töltött káposztát, igen, mi egy ilyen család vagyunk, amint hűvösebbre fordul az idő az első étel amit készítenem kell a káposzta, de még csak így nyáriasan... bár most kivételesen egy kisebb, általam frissen megfőzött, füstölt csülök levével és a sovány részeivel kissé felturbózva, mert ugye eredetileg a nyári káposztába nem kell füstölt hús... nem is szoktam tenni bele... de már ki voltunk éhezve egy kis "komolyabbra" is.
... Nyári töltöttkáposzta...
részletes receptleírás itt
... Tepertős pogácsa...
részletes receptleírás itt
vagy így is lehet, így egyszerűbb, gyorsabb:
3,2 dl tej
1 egész tojás
1 púpos ek. só
1 tk. őrölt bors
1 tk. cukor
60 dkg liszt
1 tasak instant élesztőpor
10 dkg puha zsír
25 dkg tepertőkrém
1 tojás a kenéshez
Bepakolok mindent a kenyérgépbe, a fenti sorrend szerint, az indítástól számított 10 perc elteltével teszem hozzá a puha zsírt, meg ha van esetleg apróra darabolt töpörtyűm és a gép mindent elvégez helyettem, amikor kb. 1,5 óra múlva lejár a program, egy csodásan könnyű kelt tésztát kapok, amit lisztezett deszkára borítok és kinyújtom, megkenem a tepertőkrémmel és hajtogatom, ezt a műveletet még kétszer megismétlem, majd szaggatom, zsírozott tepsire sorakoztatom, hagyom még kelni 15 percet, lekenem és 220 fokos forró sütőben pirosra sütöm.
A pogácsákat mindig nagyon forró sütőben, rövid idő alatt kell megsütni, nehogy kiszáradjon !!!
Isteni finom, nagyon szeretjük.
... Kolbászos, lestyános krumplileves, jó tejfölösen...
részletes receptleírás itt
... Szilvás lepény... az ún. egyensúlytésztás, csodás finom, egyszerűen nem lehet betelni vele
részletes receptleírás itt
2014. augusztus 22., péntek
Ünnepeltünk... de
... nem augusztus 20-át a nemzeti ünnepet, sem Szt. Istvánt, sem az új kenyeret, sem az alkotmányt...
nem... nálunk augusztus 20-21 családi ünnep... a férjem szülinapja... aki 20-án éjfél után pár perccel, azaz már 21-én az első percekben látta meg a napvilágot...
Ilyenkor összejön a család... köszöntjük őt... jókat eszünk... dumcsizunk... jól érezzük magunkat...
... a férjem szülinapja afféle nyárlezáró családi buli is egyben, mert ilyenkor már kezd megváltozni az időjárás, kellemes naposak ugyan a nappalok - már, ha nem esik - de hűvösebbek az éjszakák.
Közeleg az ősz. Ilyenkor mindig sajnálom, hogy megint elmúlt egy nyár, ráadásul ilyen gyorsan...
A reggel rosszul indult, szakadt az eső, éjszakai sötétség amikor hajnali 6 órakor megkezdtem a sütés-főzést szigorú logisztika szerint, muszáj volt, mert több minden készült, de mire a javával elkészültem ill. előkészültem már hihetetlenül sütött, ragyogott a nap is...
Szép napunk lett.
... hideg tejszínes, vaníliás, szilva-körte gyümölcslevessel indítottunk....
... fűszeres csirkemellkockák sajtbundában valamint sült csirkecombok jöttek még tartármártással és rizzsel...
Sajtbunda készítése:
Előljáróban a csirkemelleket nagyjából azonos nagyságú darabokra vágtam, kockáztam, de lehet csíkokra is, majd egy tálban jól befűszereztem, só, bors, sültcsirke fűszerkeverék és állni hagytam.
Egy másik tálban habverővel összekevertem: lisztet, 1 egész tojást, egykét csipet sót, kevés tejet, és reszelt sajtot annyit, hogy sokkal sűrűbb tésztaállagú legyen mint a palacsinta tésztája, jó simára kevertem és ezt is hagytam állni, hogy a lisztszemek duzzadni tudjanak.
Tálalás előtt olajat forrósítottam, minden fűszeres húsdarabot jól megforgattam a sajtos panírban és pirosra sütöttem mindkét oldalán.
Finom.
... kétféle édes kelt tészta készült... túrós batyu valamint bukta szilvalekvárral -ennek volt a legnagyobb sikere...
A kelt tészta részletes receptleírása itt
... és szilvás "rétes"...
most kivételesen készen vett levelestésztába töltve a szilva...
Szilva töltelék készítése:
0,5 - 1 kg szilva, attól függően mennyit készítünk
cukor, őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg
1-2 cs. vaníliás pudingpor /de jó a tejszínízű por is vagy a sima étkezési keményítő is/ kevés vízzel kikeverve
1-2 dl búzadara
pici zsiradék
A megmosott, kimagozott szilvát lábaskába tettem, annyi vizet öntöttem rá, hogy ne lepje el teljesen, csak majdnem, megszórtam a fűszerekkel meg a cukorral /édesítővel ha szükséges/ ízlés szerint és felforraltam, majd félpuhára főztem, rotyogtattam.
Közben kikevertem a pudingport kevés hideg vízzel majd besűrítettem a szilvát, hagyom hűlni.
Ezt a szilvás besűrített tölteléket is, és bármilyen más gyümölccsel készítettet is, tölthetünk pitébe is, rétetésztába is !!!
Szintén kis lábasban halványan megpirítottam a búzadarát, lehet kevés zsiradékon is, de szárazon is, majd gondolatnyi vizet öntöttem rá, végül a kihűlt szilvatöltelékhez kevertem.
Ez azért kell, hogy felszívja a felesleges leveket, a tészta ne ázzon el sütés közben.
Ezek után lehet tölteni a tésztát, jelenesetben most készen vett leveles tésztába töltöttem, így sem volt rossz, de az igazi a kézzel húzott rétessel, vagy legalább a készen vett réteslappal.
Hétvégén ismétlés lesz ami a rétest, meg a szilvát illeti, de most kézzel húzottal...
nem... nálunk augusztus 20-21 családi ünnep... a férjem szülinapja... aki 20-án éjfél után pár perccel, azaz már 21-én az első percekben látta meg a napvilágot...
Ilyenkor összejön a család... köszöntjük őt... jókat eszünk... dumcsizunk... jól érezzük magunkat...
... a férjem szülinapja afféle nyárlezáró családi buli is egyben, mert ilyenkor már kezd megváltozni az időjárás, kellemes naposak ugyan a nappalok - már, ha nem esik - de hűvösebbek az éjszakák.
Közeleg az ősz. Ilyenkor mindig sajnálom, hogy megint elmúlt egy nyár, ráadásul ilyen gyorsan...
A reggel rosszul indult, szakadt az eső, éjszakai sötétség amikor hajnali 6 órakor megkezdtem a sütés-főzést szigorú logisztika szerint, muszáj volt, mert több minden készült, de mire a javával elkészültem ill. előkészültem már hihetetlenül sütött, ragyogott a nap is...
Szép napunk lett.
... hideg tejszínes, vaníliás, szilva-körte gyümölcslevessel indítottunk....
... fűszeres csirkemellkockák sajtbundában valamint sült csirkecombok jöttek még tartármártással és rizzsel...
Sajtbunda készítése:
Előljáróban a csirkemelleket nagyjából azonos nagyságú darabokra vágtam, kockáztam, de lehet csíkokra is, majd egy tálban jól befűszereztem, só, bors, sültcsirke fűszerkeverék és állni hagytam.
Egy másik tálban habverővel összekevertem: lisztet, 1 egész tojást, egykét csipet sót, kevés tejet, és reszelt sajtot annyit, hogy sokkal sűrűbb tésztaállagú legyen mint a palacsinta tésztája, jó simára kevertem és ezt is hagytam állni, hogy a lisztszemek duzzadni tudjanak.
Tálalás előtt olajat forrósítottam, minden fűszeres húsdarabot jól megforgattam a sajtos panírban és pirosra sütöttem mindkét oldalán.
Finom.
... kétféle édes kelt tészta készült... túrós batyu valamint bukta szilvalekvárral -ennek volt a legnagyobb sikere...
A kelt tészta részletes receptleírása itt
... és szilvás "rétes"...
most kivételesen készen vett levelestésztába töltve a szilva...
Szilva töltelék készítése:
0,5 - 1 kg szilva, attól függően mennyit készítünk
cukor, őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg
1-2 cs. vaníliás pudingpor /de jó a tejszínízű por is vagy a sima étkezési keményítő is/ kevés vízzel kikeverve
1-2 dl búzadara
pici zsiradék
A megmosott, kimagozott szilvát lábaskába tettem, annyi vizet öntöttem rá, hogy ne lepje el teljesen, csak majdnem, megszórtam a fűszerekkel meg a cukorral /édesítővel ha szükséges/ ízlés szerint és felforraltam, majd félpuhára főztem, rotyogtattam.
Közben kikevertem a pudingport kevés hideg vízzel majd besűrítettem a szilvát, hagyom hűlni.
Ezt a szilvás besűrített tölteléket is, és bármilyen más gyümölccsel készítettet is, tölthetünk pitébe is, rétetésztába is !!!
Szintén kis lábasban halványan megpirítottam a búzadarát, lehet kevés zsiradékon is, de szárazon is, majd gondolatnyi vizet öntöttem rá, végül a kihűlt szilvatöltelékhez kevertem.
Ez azért kell, hogy felszívja a felesleges leveket, a tészta ne ázzon el sütés közben.
Ezek után lehet tölteni a tésztát, jelenesetben most készen vett leveles tésztába töltöttem, így sem volt rossz, de az igazi a kézzel húzott rétessel, vagy legalább a készen vett réteslappal.
Hétvégén ismétlés lesz ami a rétest, meg a szilvát illeti, de most kézzel húzottal...
2014. augusztus 19., kedd
Itt a szilvaszezon.... naná, hogy szilvásgombóc készült...
... de most prézlisen... bár mindenhogyan imádjuk... cukros mákba forgatva is...
Az első kép a netről van, de az összes többi saját felvétel.
... besztercei kékszilva... nekem a legzamatosabb szilvafajta, nagyon szeretem /no jó, még az olasz kék se utolsó, ami olyan óriási szeműre nő, Nagyikáméknak volt/, szóval egy fánk van összesen, öreg fa, minden évben aggódva figyelem lesz-e termése, tavaly a nagy hőségben idő előtt eldobta az összeset, ami egyébként is kevés lett volna, idén féltem, hogy a rengeteg eső miatt nem lesz, de lett hála az égnek, nagyon finom, tömött húsú, zamatos ízű, nem túl nagyméretű gyümölcsöt terem... a nagyját mosva, leszárítva, kimagozva, fagylaltos dobozokba halmozva lefagyasztom, télen is kell a jó forró, rumos, fahéjas szilvaleveshez, szilvás pitéhez, piskótához, szilvás réteshez...
... itt már magozva a gombóchoz...
Szilvásgombóc készítési módja tökéletesen megegyezik a barackos gombócéval, vagy a nudli tésztájával melynek leírását megtaláljátok oldalt lent, a Receptjeim között... mindegyik krumplis tésztából készül....
de a kezdő háziasszonyok miatt leírom ide is...
Szilvásgombóc
kb. 1 kg krumpli hajában megfőzve és még melegen áttörve, kihűtve
1-2 púpos ek. zsír
jó csipet só
liszt amennyit felvesz, jó hozzá a finom és a rétesliszt is
/1 tojás csak kezdőknek, vagy aki fél, hogy nem áll össze a tésztája, én már soha nem teszek hozzá/
őrölt fahéj
cukor
zsemlemorzsa, jó sok
vaj/olaj/zsír, ez is mindegy, ki mivel szereti, mi van otthon
Tehát a krumplit sós vízben puhára főzöm, azonnal hámozom és még forrón egy tálban áttöröm, majd hagyom teljesen kihűlni.
Azért nem jó még langyosan sem hozzákezdeni, mert szalonnás lehet a tészta.
Addig míg fő a krumpli halvány barnára pirítom a zsemlemorzsát
Tehát amikor kihűlt az áttört főtt krumpli, jól megsózom, hozzáadom a zsírt, majd részletekben a lisztet, ahogy gyúrom össze érzem a kezemmel, hogy még kell-e hozzá, akkor szórom óvatosan, akkor jó amikor teljesen összeállt és nincs morzsálódás már, kellemesen puha és zsíros tapintású.
Ha vékonyra nyújtom akkor egy pohárral vagy fánkszaggatóval köröket szaggatok és úgy töltöm meg. Szerintem ez a magoldás a gyorsabb, Ennek ellenére most kivételesen nem nyújtottam ki, hanem kettőbe vettem a tésztát, mindegyikből egy-egy duci henger alakot görgettem, az egyiket félretettem, a másikat meg felszeleteltem, ahogy a képen is látható, majd minden szeletet a tenyeremmel szétnyomkodtam laposra, mindegyikre egy egész, de kimagozott szilvaszem került, amibe a mag helyére egy mokkáskanál cukor/vagy egy kockacukor, majd egy mokkáskanál őrölt fahéj került, majd szépen összelapogattam a tésztaszéleket és a két tenyerem között gömbölyűre görgettem.
Ne maradjon nyílás sehol, azokat mindenképp be kell csippenteni, nyomkodni, nehogy már főzés közben kifolyjon az a finom cukros-fahéjas-szilvás lé, amitől olyan finom édes, szaftos lesz az egész.
A gombócokat tálcára sorakoztatom.
A másik hengerrel ugyanez történik, csak kb. a feléből már nudlit is formázok.
Ekkor a kilapított darabokat ujjnyi csíkokra vágom, majd kis darabokra metélem, majd egy kis sodorintás után - amit lisztes kézzel követek el - teszem tálcára az összeset.
Közben odatettem egy nagy lábas sós vizet forrni, hogy könnyedén, nagyjából tízesével ki tudjam főzni a gombócokat.
Amikor felforrt a víz óvatosan beleeresztem a tíz darabot, újraforrásnál takarékra veszem és az edényt már csak rázogatva mozgatom olykor, amikor feljönnek mind a felszínre még hagyom 1-2 percig fődögélni, majd egyenként szűrővel kiemelem, a prézlibe forgatom, majd egy nagy tálba kerülnek egymás mellé és egymásra óvatosan, szét ne essenek, mert lágyak és puhák ám - tálalásig.
Amikor minden gombóc már elkészült akkor jönnek a nudlik a forró vízbe, amikor már mind a felszínen van, leszűröm és szintén egy másik nagy tálba kerülnek, ahol átforgatom egy kevés zsírral, ne tapadjanak össze, jelen esetben cukros mákkal lettek meghintve, átforgatva, de most csak a nudlik.
Muszáj kedveznem a családomnak egy kis mákos nudlival, annyira mákosak, hogy őrület, ha rajtuk múlik mindig mákosan ennénk a gombócokat is, de néha önhatalmúlag prézlisen készítem, mert én meg így szeretem a legjobban, persze ők sem vetik meg így sem.
Porcukorral meghintve tálalom, aki akar rakhat magának hozzá akármilyen lekvárt is.
... csodás finom lett, ugye mondanom sem kell...
... na és itt egy régebbi kép a cukros-mákos szilvásgombócomról...
... és itt még fő a nudli...
... és itt már a cukros mákban...
Az első kép a netről van, de az összes többi saját felvétel.
... besztercei kékszilva... nekem a legzamatosabb szilvafajta, nagyon szeretem /no jó, még az olasz kék se utolsó, ami olyan óriási szeműre nő, Nagyikáméknak volt/, szóval egy fánk van összesen, öreg fa, minden évben aggódva figyelem lesz-e termése, tavaly a nagy hőségben idő előtt eldobta az összeset, ami egyébként is kevés lett volna, idén féltem, hogy a rengeteg eső miatt nem lesz, de lett hála az égnek, nagyon finom, tömött húsú, zamatos ízű, nem túl nagyméretű gyümölcsöt terem... a nagyját mosva, leszárítva, kimagozva, fagylaltos dobozokba halmozva lefagyasztom, télen is kell a jó forró, rumos, fahéjas szilvaleveshez, szilvás pitéhez, piskótához, szilvás réteshez...
... itt már magozva a gombóchoz...
Szilvásgombóc készítési módja tökéletesen megegyezik a barackos gombócéval, vagy a nudli tésztájával melynek leírását megtaláljátok oldalt lent, a Receptjeim között... mindegyik krumplis tésztából készül....
de a kezdő háziasszonyok miatt leírom ide is...
Szilvásgombóc
kb. 1 kg krumpli hajában megfőzve és még melegen áttörve, kihűtve
1-2 púpos ek. zsír
jó csipet só
liszt amennyit felvesz, jó hozzá a finom és a rétesliszt is
/1 tojás csak kezdőknek, vagy aki fél, hogy nem áll össze a tésztája, én már soha nem teszek hozzá/
őrölt fahéj
cukor
zsemlemorzsa, jó sok
vaj/olaj/zsír, ez is mindegy, ki mivel szereti, mi van otthon
Tehát a krumplit sós vízben puhára főzöm, azonnal hámozom és még forrón egy tálban áttöröm, majd hagyom teljesen kihűlni.
Azért nem jó még langyosan sem hozzákezdeni, mert szalonnás lehet a tészta.
Addig míg fő a krumpli halvány barnára pirítom a zsemlemorzsát
Tehát amikor kihűlt az áttört főtt krumpli, jól megsózom, hozzáadom a zsírt, majd részletekben a lisztet, ahogy gyúrom össze érzem a kezemmel, hogy még kell-e hozzá, akkor szórom óvatosan, akkor jó amikor teljesen összeállt és nincs morzsálódás már, kellemesen puha és zsíros tapintású.
Ha vékonyra nyújtom akkor egy pohárral vagy fánkszaggatóval köröket szaggatok és úgy töltöm meg. Szerintem ez a magoldás a gyorsabb, Ennek ellenére most kivételesen nem nyújtottam ki, hanem kettőbe vettem a tésztát, mindegyikből egy-egy duci henger alakot görgettem, az egyiket félretettem, a másikat meg felszeleteltem, ahogy a képen is látható, majd minden szeletet a tenyeremmel szétnyomkodtam laposra, mindegyikre egy egész, de kimagozott szilvaszem került, amibe a mag helyére egy mokkáskanál cukor/vagy egy kockacukor, majd egy mokkáskanál őrölt fahéj került, majd szépen összelapogattam a tésztaszéleket és a két tenyerem között gömbölyűre görgettem.
Ne maradjon nyílás sehol, azokat mindenképp be kell csippenteni, nyomkodni, nehogy már főzés közben kifolyjon az a finom cukros-fahéjas-szilvás lé, amitől olyan finom édes, szaftos lesz az egész.
A gombócokat tálcára sorakoztatom.
A másik hengerrel ugyanez történik, csak kb. a feléből már nudlit is formázok.
Ekkor a kilapított darabokat ujjnyi csíkokra vágom, majd kis darabokra metélem, majd egy kis sodorintás után - amit lisztes kézzel követek el - teszem tálcára az összeset.
Közben odatettem egy nagy lábas sós vizet forrni, hogy könnyedén, nagyjából tízesével ki tudjam főzni a gombócokat.
Amikor felforrt a víz óvatosan beleeresztem a tíz darabot, újraforrásnál takarékra veszem és az edényt már csak rázogatva mozgatom olykor, amikor feljönnek mind a felszínre még hagyom 1-2 percig fődögélni, majd egyenként szűrővel kiemelem, a prézlibe forgatom, majd egy nagy tálba kerülnek egymás mellé és egymásra óvatosan, szét ne essenek, mert lágyak és puhák ám - tálalásig.
Amikor minden gombóc már elkészült akkor jönnek a nudlik a forró vízbe, amikor már mind a felszínen van, leszűröm és szintén egy másik nagy tálba kerülnek, ahol átforgatom egy kevés zsírral, ne tapadjanak össze, jelen esetben cukros mákkal lettek meghintve, átforgatva, de most csak a nudlik.
Muszáj kedveznem a családomnak egy kis mákos nudlival, annyira mákosak, hogy őrület, ha rajtuk múlik mindig mákosan ennénk a gombócokat is, de néha önhatalmúlag prézlisen készítem, mert én meg így szeretem a legjobban, persze ők sem vetik meg így sem.
Porcukorral meghintve tálalom, aki akar rakhat magának hozzá akármilyen lekvárt is.
... csodás finom lett, ugye mondanom sem kell...
... na és itt egy régebbi kép a cukros-mákos szilvásgombócomról...
... és itt még fő a nudli...
... és itt már a cukros mákban...
2014. augusztus 15., péntek
Megjött végre nekem is Limara kenyérkönyve...
Végre... végre... megkaptam én is, nagyon vártam már, végre a kezemben foghatom, még a könyv illatát is szeretem nagyon...
Az igazság az, hogy Limara receptjeit a blogjáról, szinte a legtöbbet, már réges-rég letöltöttem magamnak, kenyér, zsömle, kifli valamint főleg a kelt tésztás sütiket szinte kivétel nélkül az ő receptjei szerint sütöm évek óta, receptjei tökéletesek, mindig minden tökéletesre sikerülnek...
De most ez a könyv más, én szeretem a könyvet kézbe fogni, lapozgat, egy-egy bejegyzés fölött elmélázni, minden receptet, képet tüzetesen szemügyre venni újra benne...
Csodálatosan szép kivitelű és tele szebbnél szebb étvágygerjesztő fotóval...
Limara gratulálok a csodaszép könyvedhez, élvezettel forgatom majd és sütöm belőle a finomságokat újra meg újra....
Ezen link alatt megtaláltok minden információt a könyvről, hol rendelhető, mikor jelenik meg stb....
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)