Meleg van, dunszt, elegem van, ma még nem ettem semmi komolyat, csak görögdinnyét, meg jeges teát, hideg vizet, éhes vagyok... de... valami édesre...
Ezt dobtam hirtelen össze...
Én is pont így voltam. Ma összedobtam egy kis lekvárt nyári nagy szemű szilvából, de csak 50-60 dkg-nyi volt. Egy kis üvegbe tettem és vajas kenyérrel, kakaóval ettem belőle. Talán összebeszéltünk? Én is beteszem a blogomba. Nem kívánok csak ilyeneket. Szombaton is meggyszószt készítettem. Persze az édes után kívánjuk a sósat is, de azt sem visszük túlzásba.
Lányok, biztosan van/volt valami a levegőben, én is úgy éreztem, ha nem ehetek valami töményen édeset, hát meghalok:-))))
Éva ez a meggydzsem két éves eltevésem, akkor 5 kg meggyet főztem be, de csak így darabosra hagyva, nagyon finom, szoktam tejberizst készíteni, de még tejszínhabbal krémesítem is, jó vaníliásan, majd poharakba teszek egy réteget erre jön egy-két kanál meggydzsem, majd megint a rizs, a tetejére egy kevés meggy, és jól behűtöm, hát valami isteni:-))))
Lívia jó lehetett a te variációd is, láttam a meggyszószodat is, nálam is nagy kedvenc. Sütöttem sósat is a mai nyári krumplileveshez, ma majd felteszem, meg még sóskafőzeléket csinálok, csak magamnak, nagyon szeretem és most úgy megkívántam, jó édesen, tejszínesen, krémesen, nálunk a családban senki nem eszi meg, mert nem tudják mi a jó:-))))
Konyhai pályafutásomat bukdácsolva kezdtem (ki nem?) - de az eltelt évek során a finom ételek szeretete szenvedélyes szakácsnőt varázsolt belőlem.
Évek óta olvasom mások gasztroblogjait, gyűjtöm a szakácskönyveket, recepteket, kezdve a nagymamám felbecsülhetetlen értékű, saját kézzel írott szakácskönyvével. Mondanom sem kell, hogy a rengeteg recept közül számosat kipróbáltam, több-kevesebb sikerrel, aztán egy éjszaka azt álmodtam, hogy saját blogom van, így első dolgom volt egy szép napon (a napi bevásárlás után), hogy tényleg létrehozzak egyet, ahol elsősorban örökül hagyom minden főzési-sütési tudományomat a gyermekeimnek, valamint másokkal is megoszthatom a legjobb családi receptjeimet!
Az én receptjeim egyszerűek,tipikusan magyaros jellegűek, egy budapesti háziasszony receptjei, aki a családját próbálja jól tartani minden nap, a lehetőségeihez mérten, és ez még örömöt is okoz neki.
Az oldalamon reklám nincs, tisztán kedvtelésből űzöm szenvedélyesen az oldal fenntartását, anyagi hasznom nincs belőle.
... Szívesen látok mindenkit az Anikó Boros Pálné facebook oldalamon is... ahol még többet megtudhattok rólam... már akit érdekel :-)
Ez most nekem is jól jönne:-)) Valahogy most én is éhes lettem különösen ahogy nézem a meggydzsemedet:)
VálaszTörlésÉn is pont így voltam. Ma összedobtam egy kis lekvárt nyári nagy szemű szilvából, de csak 50-60 dkg-nyi volt. Egy kis üvegbe tettem és vajas kenyérrel, kakaóval ettem belőle. Talán összebeszéltünk? Én is beteszem a blogomba. Nem kívánok csak ilyeneket. Szombaton is meggyszószt készítettem. Persze az édes után kívánjuk a sósat is, de azt sem visszük túlzásba.
VálaszTörlésLányok, biztosan van/volt valami a levegőben, én is úgy éreztem, ha nem ehetek valami töményen édeset, hát meghalok:-))))
VálaszTörlésÉva ez a meggydzsem két éves eltevésem, akkor 5 kg meggyet főztem be, de csak így darabosra hagyva, nagyon finom, szoktam tejberizst készíteni, de még tejszínhabbal krémesítem is, jó vaníliásan, majd poharakba teszek egy réteget erre jön egy-két kanál meggydzsem, majd megint a rizs, a tetejére egy kevés meggy, és jól behűtöm, hát valami isteni:-))))
Lívia jó lehetett a te variációd is, láttam a meggyszószodat is, nálam is nagy kedvenc.
Sütöttem sósat is a mai nyári krumplileveshez, ma majd felteszem, meg még sóskafőzeléket csinálok, csak magamnak, nagyon szeretem és most úgy megkívántam, jó édesen, tejszínesen, krémesen, nálunk a családban senki nem eszi meg, mert nem tudják mi a jó:-))))
Egészségedre, Anikó!:)
VálaszTörlésKöszi Roza, annyira jólesett valóban:-))))
VálaszTörlés