Ahány ház annyi Caesar saláta, az alábbi az én variációm.
Nagyon szeretjük, gyakran is készítem, főleg nyári estéken, meg télen is, amikor gyors és könnyű vacsorát szeretnénk enni.
Hozzávalók:
1 db jégsaláta, tisztítva kis darabokra tördelve /kötelező/
1 db fejessaláta, kis darabokra tépkedve a megfelelő tisztítás után /kötelező/
3-4 db közepes paradicsom, apróra kockázva /most nem volt benne, de nyáron mindig/
1 szál póréhagyma, felkarikázva /nyáron soha/
1 db piros kápia paprika, apróra kockázva /nyáron soha/
Toast kenyérszeletek pirítva, majd átlósan megvágva, így háromszög alakú darabok lesznek /kötelező/
Fokhagyma pár gerezd, a kenyérszeletek alapos bedörzsöléséhez /kötelező/
Főtt tojás, félbe vágva 1 db/fő /elmaradhat/
1 egész csirkemell, kis kockákra darabolva, és fél órával a sütése előtt gyros fűszekeverékbe forgatva /kötelező/
1-2 ek. olaj
Vinaigrette öntet:
1-2 gerezd áttört fokhagyma
1 ek. dijoni mustár
só, bors
1 citrom leve vagy 1-2 ek. ecet
2-3 dl olívaolaj
Elkészítés:
Egy nagy tálba halmozom az előkészített zöldségeket.
A fűszeres csirkemellkockákat erős tüzön jól átpirítom, fehéredésig, kb. 10 perc és kész.
Összekeverem az öntethez valókat de csak közvetlenül tálalás előtt csorgatom a salátára és forgatom össze vele.
A kenyérszeleteket megpirítom és tálalás előtt jól bedörzsölöm a fokhagymával.
Tálaláskor mindenki tányérjára bőven halmozok az öntetes salátából, erre szórom a pirított húsdarabokat, mellé helyezem a felezett főtt tojásokat és a fokhagymás pirítós kenyereket.
Nagyon szeretjük.
Kiváló vendégváró is.
Bevallom neked őszintén még így nem készítettem. De eltudom képzelni hogy nagyon finom lehet. Nagyon guszta! Külön-külön mindegyiket szeretem, de nyáron mikor már jó paradicsom is van egyszer kipróbálom egy tálba téve biztos fog ízleni!
VálaszTörlésTöbb próbálkozás után nekünk ez jött be a legjobban, nyáron csak paradicsommal készítem és a salátával, most azért tettem bele pórét az íze miatt, meg egy kápia paprikát, mert a paprika piros, a színe miatt. Ilyenkor én nem veszek soha paradicsomot, mert az nem olyan ízű, mint a szabadföldi nyári, amitől a saláta annyira friss és finom lesz.Ennek a salátának szerintem az a lényege, hogy nem kell sok hozzávaló bele:-))))
VálaszTörlés