▼
2012. március 21., szerda
Császár morzsa... édes morzsa...
Szóval ez nem császármorzsa, de ugyanolyan finom.
Semmi baj a császármorzsával, nálunk ugyan mindenki szereti, de a fél családnak ég tőle a gyomra.
Ez egy régi-régi recept, fogalmam nincs kitől kaptuk annak idején, hogy került a családhoz, de áldom érte, mert nagyon finom és könnyebb, mint a másik.
Talán kicsit puhább, mint a másik, ennyi a különbség a végére.
Tehát akinek hasonló problémája van, ettől a recepttől semmi baja nem lesz, az én családomban mindenki így készíti, mi ezt hívjuk császármorzsának.
6 tojás szétválasztva
15 dkg cukor
1 tk. vanília aroma
1 citrom reszelt héja
25 dkg mascarpone
30 dkg liszt
csip.só
egy ujjnyi olaj a sütőserpenyőben vagy olvasztott 10 dkg vaj
porcukor + lekvár a tálaláskor
A 6 tojásfehérjét nagyon kemény habbá verem.
A tojássárgákat a cukorral fehéredésig kavarom, majd megy hozzá a citromhéj, a vanília és a mascarpone, amikor egynemű akkor a liszt és a tojáshab felváltva szintén.
Jól elkeverem, olajat/vajat forrósítok egy nagy serpenyőben, beleöntöm a masszát, majd amikor pirosra sült az alja, darabolom és forgatom, morzsálom, hogy mindenhol átsüljön.
Sok porcukorral és lekvárral tálalom.
... a tárkonyos zöldségleves után volt a második fogás.
Hű, de finom ebéd! Ha császár, hanem nem, tényleg nagyon hasonlít! Érdekes recept, hogy van benne mascarpone, gondolom még könnyebb lesz tőle...Guszta!
VálaszTörlésIgen, könnyebbé teszi, puhább egy kicsit mint a császár, de nagyon finom és ezáltal könnyebb a gyomornak is:-))))
VálaszTörlésEz nagyon különleges Anikó! Ahogy nézem, dara nincs is benne és mégis mennyire hasonlít a császármorzsához! Megjegyzendő! :)
VálaszTörlésIgen Duende, pont azért jobb a mi gyomrunknak, mert nincs benne dara, asszem attól ég a gyomrunk,a mascarpone "puhítja, finomítja" kicsit, nagyon finom, és különben teljesen olyan mint a császár:-)))))
VálaszTörlésDara helyett mascarpone, nem is rossz. Élni tudni kell...
VálaszTörlésRemélem is...:-))))
VálaszTörlés