▼
2012. május 18., péntek
Tejszínes, gombás, spárgás sertésragu
Jó kis szószos étel lett, van benne hús is, zöldségek is.
A szarvacska tészta istenien felveszi a szaftot, bár rizzsel is el tudom képzelni.
Véletlenül akadtam rá erre a gombás ételízesítőre, szemre pont olyan mint a vegeta, csak ebben erdei gombák is vannak belekeverve a szokásos zöldségek mellé, nagyon finom plusz ízt és aromát ad a gombás ételeknek, leveseknek, még jobban kiemelve, erősítve a gombaízt.
30 dkg sovány sertéscomb, pici kockára vágva
1 db vöröshagyma szintén kis kockára
20 dkg gomba vékonyan felszeletelve
1 cs. zöldspárga 2 cm darabokra vágva, természetesen a fás résztől megszabadítva
1 tk. kakukkfű
1 tk. petrezselyem
2 dl tejszín
2 dl tejföl
1 ek. étk.keményítő
20 dkg szarvacska tészta
reszelt sajt
A hagymát kevés olajon megdinszteltem, hozzáadtam a húst, az egészet fehéredésig pirítottam, sóztam, borsoztam majd egy kevés vizet aláöntve, lefedtem és majdnem puhára pároltam.
Közben vizet tettem fel a tésztának, amikor felforrt kifőztem a szarvacskát.
Tisztítottam, daraboltam, szeleteltem a zöldségeket, majd amikor már jónak ítéltem a húst az összes zöldséget hozzáadtam, felöntöttem a tejszínnel, rászórtam a kakukkfüvet és 10 percig pároltam, a zöldégeknek nem kell több semmiképp.
A keményítőt kevés vízben elkeverve besűrítettem és még a tejföllel is simára, krémesre kevertem.
Szarvacska tésztára tálaltam és rengeteg reszelt sajttal megszórva ettük.
Jó volt.
Azt el is hiszem hogy finom lehetett! Nagyon guszta! Most én is szeretném!
VálaszTörlésÍz orgia! Gomba és spárga együtt, s a fűszerek!
VálaszTörlésÉva :-)))
VálaszTörlésHobbychef:-)))
Nyerő lenne nálam, nagyon szuper:) Sajnos a spárgát rajtam kívül nem eszi meg más.
VálaszTörlésImádom az ilyen sazftos-szottyos tésztákat. Na, ebből is be tudtam volna enni! Irtó finom lehetett... :o)
VálaszTörlésTrollanyu azért készíts néha magadnak is finomat, ne csak a családnak. Én szoktam csak magamnak is, amit a többiek nem esznek,nekik akkor valami más lesz, de nem vagyok hajlandó lemondani a kedvenceimről:-))))
VálaszTörlésKrisztina én is imádom a "minél szottyosabb annál jobb", ez is nagyon finom lett:-))))