a legméltóságteljesebb cica volt
a legszebb kutyuska
a legokosabb cica
Keresés ebben a blogban
2012. május 18., péntek
Tejszínes, gombás, spárgás sertésragu
Jó kis szószos étel lett, van benne hús is, zöldségek is.
A szarvacska tészta istenien felveszi a szaftot, bár rizzsel is el tudom képzelni.
Véletlenül akadtam rá erre a gombás ételízesítőre, szemre pont olyan mint a vegeta, csak ebben erdei gombák is vannak belekeverve a szokásos zöldségek mellé, nagyon finom plusz ízt és aromát ad a gombás ételeknek, leveseknek, még jobban kiemelve, erősítve a gombaízt.
30 dkg sovány sertéscomb, pici kockára vágva
1 db vöröshagyma szintén kis kockára
20 dkg gomba vékonyan felszeletelve
1 cs. zöldspárga 2 cm darabokra vágva, természetesen a fás résztől megszabadítva
1 tk. kakukkfű
1 tk. petrezselyem
2 dl tejszín
2 dl tejföl
1 ek. étk.keményítő
20 dkg szarvacska tészta
reszelt sajt
A hagymát kevés olajon megdinszteltem, hozzáadtam a húst, az egészet fehéredésig pirítottam, sóztam, borsoztam majd egy kevés vizet aláöntve, lefedtem és majdnem puhára pároltam.
Közben vizet tettem fel a tésztának, amikor felforrt kifőztem a szarvacskát.
Tisztítottam, daraboltam, szeleteltem a zöldségeket, majd amikor már jónak ítéltem a húst az összes zöldséget hozzáadtam, felöntöttem a tejszínnel, rászórtam a kakukkfüvet és 10 percig pároltam, a zöldégeknek nem kell több semmiképp.
A keményítőt kevés vízben elkeverve besűrítettem és még a tejföllel is simára, krémesre kevertem.
Szarvacska tésztára tálaltam és rengeteg reszelt sajttal megszórva ettük.
Jó volt.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Azt el is hiszem hogy finom lehetett! Nagyon guszta! Most én is szeretném!
VálaszTörlésÍz orgia! Gomba és spárga együtt, s a fűszerek!
VálaszTörlésÉva :-)))
VálaszTörlésHobbychef:-)))
Nyerő lenne nálam, nagyon szuper:) Sajnos a spárgát rajtam kívül nem eszi meg más.
VálaszTörlésImádom az ilyen sazftos-szottyos tésztákat. Na, ebből is be tudtam volna enni! Irtó finom lehetett... :o)
VálaszTörlésTrollanyu azért készíts néha magadnak is finomat, ne csak a családnak. Én szoktam csak magamnak is, amit a többiek nem esznek,nekik akkor valami más lesz, de nem vagyok hajlandó lemondani a kedvenceimről:-))))
VálaszTörlésKrisztina én is imádom a "minél szottyosabb annál jobb", ez is nagyon finom lett:-))))