2014. január 15., szerda

Rétes.... mert mindig szezonja van....


Mindjárt itt a hétvége, érdemes rétest sütni....annyira, de annyira finom.....
Itt most háromféle töltelékkel, de mindenki azzal töltheti amivel csak szereti...


Almás-mákos 


Rétes  részletes receptleírás  itt


Meggyes-túrós ....
Málnás túrós ....
Meggyes-mákos 




csak Meggyes




5 megjegyzés:

  1. Jaj, így, ilyen sorrendben :-)))))))

    VálaszTörlés
  2. Vikikém igen, imádjuk mi is, elsősorban ezeket, de gyakorlatilag bármivel töltve jöhet:-))))

    VálaszTörlés
  3. Hát Anikó nálunk is megunhatatlan, imádjuk. Én is az egész tésztát töltöm nemcsak a szélén egy csíkban, és mást nem tudnék elképzelni a töltelék alá csak a pirított grízt.

    VálaszTörlés
  4. Ó, az az almás-mákos...Mennyire guszta! Jó szaftos, ropogós, sült... Végem van!

    VálaszTörlés
  5. Lívia, csakis, az egész tésztafelületet töltjük, és ami lelóg tészta az asztal peremétől azt kis lapokban leszeljük és ráterítjük a töltelékre, amire ugye zsiradék és tejfölpamacsok vannak előtte csorgatva, meg cukor, vaníliáscukor, mazsola, citromhéj, fahéj, miegymás, mire mi szükséges, majd a leeső lapocskákkal szinte letakarva az egészet és úgy tekerjük fel, majd megy az olajozott tepsire, nálunk is minden gyümölcsös alá a pirított gríz megy, ha mákkal vagy dióval /ez a ritkább/ keverjük akkor természetesen nem kell, mert azok felszívják az esetleges levet, élek halok a rétesekért, bár már képzeld el nem is én, hanem a kisebbik lányom csinálja, annyira ügyes, sokat látta a nyagyanyjánál, sokat segített neki és jobban tudja, mint én, nekem csak ennem kell:-)))))

    Krisztina én is így vagyok vele...végem van...és degeszre eszem magam....imádom:-))))
    Sokszor is készítjük pont ezért:-))))

    VálaszTörlés