Tartom, hogy nem eszünk húsos ételt, csak hétvégén.
És jólesik, egyáltalán nincs hiányérzetem, sőt valami különösen finomak ezek az egyszerű ételek.
Zöldségleves májgombócokkal
Receptleírás itt a leveshez
a recepthez képest annyi a változás, hogy ott kiskockatésztával szerepel, itt és most:
Májgombóccal
4-5 db szép csirkemáj elkaparva, egészen apróra vagdalva
1 db kisebb vöröshagyma apróra vágva
1 ek. zsiradék, olaj vagy kacsazsír
só, bors, majoranna
1 tojás
zsemlemorzsa amennyit felvesz
A zsiradékon a hagymát kissé megdinszteltem, majd levettem a tűzről és hozzákevertem a májat, a fűszereket, a tojást és annyi zsemlemorzsát, hogy nem kemény, nem lágy, formázható masszát kapjak.
Kis, diónyi gombóckákat kerekítettem vizes tenyérrel és a majdnem kész levesbe rakosgattam.
10 perc főzés elegendő, ezalatt tökéletesen átfő az összes gombóc.
Érdemes egyszerre többet készíteni - most hétvégén ezt csináltam pontosan, a töltött csirkéhez kissé sok volt a fél kg csirkemáj, így amíg a vasárnapi ebéd készült, meglettek ezek a helyes kis gombóckák is - nagyon jól fagyasztható, amikor minden gombóc kész, olajozott tányérra helyeztem, ment a fagyasztóba, majd egy-két óra múlva, amikor eszembe jutott, egy zacskóba szórtam az összeset és visszatettem megint a fagyasztóba, így könnyebb tárolni és kész is a bármikor elővehető finom levesbetét.
Krumplis tészta
Részletes receptleírás itt
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése