2015. március 14., szombat

Csöndes, szolid, tavaszváró napok...


... Csöndes hétvégénk lesz, most nem jönnek a gyerekek, így magunknak főzök.
Ilyenkor mindig olyanokat, amiket a gyerekek nem kimondottan szeretnek, például a csirkepörkölt aprólékból, nekik ugye a comb, meg a mell nélkül elképzelhetetlen, ők ugyan meg nem eszik a csirkelábat, a szívet, a zúzát, még a nyakat csak-csak, de azt sem mindig.
Mi viszont imádjuk, és most csak abból lesz....

 Rizsleves...


Csirkepörkölt... tejfölösen... csirkelábbal, kacsanyakkal, kacsaszívvel, pulykazúzával....
recept  itt



Nokedli körettel... azzal a jó kis aprófajtával...
recept  itt


Uborkasaláta... jó fokhagymásan, petrezselymesen, ecetes cukros lében...


Zöldborsófőzelék... tejesen, édesen, petrezselymesen...
recept  itt


2 megjegyzés:

  1. Csupa finom, jó étel. A csirkepörköltet nagyon szeretjük, a jövő héten nálam is tervben van. Én is aprólékból készítem, szerintem is abból az igazi.és csak egyféléből szoktam, tehát csirke. Én teszek bele szárnyát is és alsó combot is.

    VálaszTörlés
  2. Én is főzök minden részéből pörköltet vagy paprikást, vagy az egész csirkéből is, de most az volt a lényeg számunkra, hogy csak csirkeláb, kacsaszív, kacsanyak, és pulykazúzából legyen, mert imádjuk a férjemmel és ha itt vannak a gyerekek, akkor muszáj combból, mellből főzni, mert ők azzal szeretik, olyankor az aprólékot húslevesbe főzöm, de onnan is mi esszük meg csak ketten:-))) Most végre tobzódtunk, valami isteni volt:-)))

    VálaszTörlés