2015. április 22., szerda

Kedvenc alföldi parasztétkem... az "öreglebbencs"l


Nem  krumplistészta,   nem  slambuc,   nem  lebbencsleves... ill. majdnem...



Öreglebbencs... lebbencs  szaftosan

Ugyanúgy készül, mint a lebbencsleves, de a végeredmény egy sűrű szaft alatta, azaz kevés lével kell felönteni a szalonnazsíron összepirított tésztát és hagymát, ugyanúgy fűszerezni, és csak annyi vízzel, ami épphogy ellepi, hogy meg tudjon főni a krumpli és a tészta, ehhez 10 perc elég is, ha nagyon elszívná a levet, akkor mindig egy kevéssel pótolni kell.
A végén persze kóstolni, nem sótlan-e, mert a tészta sok sót felvesz, no meg a krumpli is.
Tálaláskor rá kell szórni a kisült szalonnapörcöt, vagy kolbászkarikákat, mert a szalonna mellett jóféle kolbászt is piríthatunk alá.
Bármilyen savanyúsággal vagy salátával tálalható, de tejfölösen sem megvetendő.
Mennyei egy étel. Egyszerűen imádom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése