2015. április 25., szombat

Spenótos, sajtos, krumplis rakottas...



Finom, könnyű, tavaszias ebéd.
Recept  itt

ha nincs maradék sajtkrém, mert egyébként honnan is lenne, sima besamellel is készíthető, jó fokhagymásan:
5-8  dl tej
5-8  dkg vaj
5-8  dkg liszt
reszelt sajt, sok
3-4 áttört fokhagymagerezd, de lehet több is, aki nagyon szereti /pl. én igen/
só, bors
spenótlevelek, jó sok
3-4 db krumpli nagyon vékonyan karikázva

Besamel készítése: a vajon megpirítom a lisztet és a fokhagymát együtt, majd felengedem a tejjel, fűszerezem és sűrűre főzöm, beleszórom a reszelt sajt felét és ezzel locsolgatom a krumpli és spenót rétegeket, a tetejére mindig besamel kerüljön és a reszelt sajt másik fele.

Ha fagyasztott spenótlevéllel, ha friss spenótlevéllel készítem, mindenképpen forrásban lévő sós vízbe dobom blansírozni 3 percre, majd leszűröm és a leveleket kicsit megvagdalom. Ezután rétegezhető és minél nagyobb mennyiségben annál finomabb.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése