2015. május 29., péntek

Szilvaleves rumos, mazsolás...



Pucolom ki a fagyasztóból a tavaly eltett gyümölcsöket, ott találtam még egy nagy doboz saját termésű besztercei szilvát magozva, felezve és lefagyasztva...
Anyák napjára is ilyenből volt a szilvás gombóc... finom is volt nagyon...


kb. 30 dkg fagyasztott szilva, de jó a kompót is
1 tk. mézessütemény fűszerkeverék
1 citrom reszelt héja
2 marék mazsola
1/2 dl jóféle rum
1 tasak puncspudingpor, dr. oetker féle /de jó a vaníliás vagy a tejszínpudingpor is/
cukor ízlés szerint
tejszín

Bő vízben odatettem a szilvát egy fazékban a tűzre, hozzászórtam a fűszerkeveréket, cukrot, a citromhéjat,  a mazsolát és felforraltam.
Közben kevés vízzel simára kevertem a puncspudingport, amikor felforrt a szilva besűrítettem a levest, végül kevés tejszínt töltöttem hozzá és legutoljára a rumot.
Egyet forraltam még és kész.
Hidegen, melegen, langyosan, mindenhogyan csodásan finom.
Desszertnek is elmegy akár.

/Ha kompótból készítjük, akkor szűrjük le a levétől, a kompótlét keverjük csomómentesre a pudingporral. Forraljunk fel vizet annyit, amennyi levest szeretnénk a fűszerekkel, citromhéjjal, cukorral, majd sűrítsük be a kompótlés pudingporral, ha besűrűsödött kevés tejjel vagy tejszínnel krémesebbé tehetjük, csak a legvégén tegyük hozzá a szilvaszemeket/


2 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretjük a gyümölcsleveseket, a szilva, meggy a kedvencek. Nekem is ráférne a hűtőmre a tavaly betett egres, spenót, piros színű paprika kockára vágva, amit levesbe vagy köretekbe szoktam tenni, natúr gesztenye stb. felhasználása, mert majd jön az idei és kell a hely.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pontosan, kell a hely az idei finomságoknak.

      Törlés