Sonkás-sajtos szarvacska tejfölösen
20 dkg szarvacska tészta
10-15 dkg főtt füstölt sonka, kockázva
1 kisebb fej vöröshagyma kis kockákra aprítva
sok reszelt sajt
sok tejföl
A tésztát lobogó forró, sós vízben kb. 8-10 perc alatt kifőzöm, leszűröm.
A hagymát kevés olajon üvegesre pirítom, hozzáadom a sonkakockákat, jól összeforgatom, sózom, borsozom és beleforgatom a leszűrt szarvacskát, pár evőkanál tejföllel jól összekeverem az egészet, olajozott tepsibe vagy tűzálló tálba borítom, megszórom rengeteg reszelt sajttal és forró 180 fokos sütőben kicsit összesütöm, amikor már pirult a sajt a tetején, kész is, kivehető.
Tálaláskor tejföl még mehet rá.
A végeredmény jó szottyos, nagyon sajtos finomság.
Karfiol lengyelesen... azaz a rózsáira szedett, sós/vegetás/őrölt borsos vízben roppanósra párolt karfiolt leszűrve tányérokra adagolom, meghintem bőven pirított zsemlemorzsával és jó sok tejföllel meglocsolva tálalom. Imádjuk minden évszakban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése