Nemcsak nyáron, télen is a fagyasztottból is... mindet nagyon szeretem és gyakran főzöm is...
A receptekből az is kiderül, hogy nincs semmi extraság, csak a hagyományos főzelék elkészítési módok, vagy rántással vagy habarással, mikor melyik szükséges.
1./ Kelkáposzta főzelék jó fokhagymásan
2./ Édes paradicsomos krumplifőzelék
3./ Zöldbabfőzelék kaprosan
4./ Édes petrezselymes sárgarépafőzelék
5./ Majorannás vagy babérleveles tejfölös krumplifőzelék
6./ Édes tejes finomfőzelék
7./ Karalábéfőzelék tejszínesen krémesen
8./ Édes paradicsomos káposztafőzelék
9./ Kapros tökfőzelék krémesen tejszínesen
10./ Salátafőzelék fokhagymásan tejszínesen
11./ Húsos kapros lucskoskáposzta főzelék
12./ Édes tejes petrezselymes zöldborsófőzelék
13./ Spenótfőzelék
14./ Édes tejes sóskafőzelék krumplival
Nekem ebből összesen 8 db kedvencem van! :-)
VálaszTörlésMik azok amiket nem szeretsz, vagy nem akarsz megkóstolni, vagy amikkel ellenérzésed van????
TörlésSóska, tök, kelkáposzta, karalábé nem. Minden más jöhet ;-)
TörlésÉrdekes, hogy pont ezeket nem, de persze elfogadom, végül is nem vagyunk egyformák :-)
TörlésMindet szeretem, kivéve talán a sárgarépa főzeléket meg a finomfőzeléket. A paradicsomos krumplit nem ismerem, anyu sosem főzött, menzán sem volt, nálunk babérleveles-tejfölös volt a krumplifőzelék, azt imádom. :)
VálaszTörlésNálunk sűrűn volt otthon paradicsomos krumpli vagy vacsorára vagy szombaton ebédre, mert gyorsan kész volt, én nagyon szeretem, tudod olyan, mint a paradicsomszósz főtt krumplival, csak nincs hozzá levesben főtt hús, meg semmilyen más sem, egy szegényes étel, de pont ezért szeretem :-)A babérleveles vagy majorannás tejfölöst én is imádom :-)
Törlésnekem zöldbabból főzelékként ez a kedvencem, és még ezt megmutatnám, mert isteni. nem szükséges indiai fűszerekkel készíteni, elég bele a hagyma, fokhagyma, petrezselyemzöld ízesítés is. :)
VálaszTörlés...na így még nem ismertem a zöldbabot, de kipróbálom, mert minden formában nagyon szeretem :-) Érdekes a karfiolt mi otthon csak levesnek, és rakottasoknak, no meg lengyelesen ettük, főzelékszerűen soha, pedig mindenki szereti, na ezt is ki kell próbálnom, csak jó lehet :-)
Törléssenki sem csinálja főzeléknek a karfiolt, ez s.k. ötletem volt, mert hát remek főzelékzöldség amúgy. :)
VálaszTörlésazt a tojásos zöldbabot nagyon ajánlom, anyósomnál ettem régen, és azóta az én konyhámban is nagy sláger lett, rendszeresen készítem, mert jobban szeretem, mint a hagyományos zöldbabfőzeléket :)
Látod neked eszedbe jutott legalább, nekem nem jutna, pedig szeretem :-) Pélsául a brokkolit is csak párolva fokhagymás tejföllel, reszelt sajttal eszem meg, esetleg még köretnek hús mellé, vegyesen a karfiollal rakottasnak, és kész, semmi más formában, se levesnek, se másnak :-)
VálaszTörlés