a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2016. július 14., csütörtök

A legkedvencebb tavaszi-nyári főzelékeim... és nektek????

Mint az alábbi felsorolásból látszik is, szinte mindegyik főzelék jöhet.
Nemcsak nyáron, télen is a fagyasztottból is... mindet nagyon szeretem és gyakran főzöm is...
A receptekből az is kiderül, hogy nincs semmi extraság, csak a hagyományos főzelék elkészítési módok, vagy rántással vagy habarással, mikor melyik szükséges.

1./ Kelkáposzta főzelék jó fokhagymásan



2./ Édes paradicsomos krumplifőzelék


 

3./ Zöldbabfőzelék kaprosan



4./ Édes petrezselymes sárgarépafőzelék



5./ Majorannás vagy babérleveles tejfölös krumplifőzelék



6./ Édes tejes finomfőzelék



7./ Karalábéfőzelék tejszínesen krémesen



8./ Édes paradicsomos káposztafőzelék



9./ Kapros tökfőzelék krémesen tejszínesen



10./ Salátafőzelék fokhagymásan tejszínesen



11./ Húsos kapros lucskoskáposzta főzelék



12./ Édes tejes petrezselymes zöldborsófőzelék



13./ Spenótfőzelék


14./ Édes tejes sóskafőzelék krumplival


10 megjegyzés:

  1. Nekem ebből összesen 8 db kedvencem van! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mik azok amiket nem szeretsz, vagy nem akarsz megkóstolni, vagy amikkel ellenérzésed van????

      Törlés
    2. Sóska, tök, kelkáposzta, karalábé nem. Minden más jöhet ;-)

      Törlés
    3. Érdekes, hogy pont ezeket nem, de persze elfogadom, végül is nem vagyunk egyformák :-)

      Törlés
  2. Mindet szeretem, kivéve talán a sárgarépa főzeléket meg a finomfőzeléket. A paradicsomos krumplit nem ismerem, anyu sosem főzött, menzán sem volt, nálunk babérleveles-tejfölös volt a krumplifőzelék, azt imádom. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk sűrűn volt otthon paradicsomos krumpli vagy vacsorára vagy szombaton ebédre, mert gyorsan kész volt, én nagyon szeretem, tudod olyan, mint a paradicsomszósz főtt krumplival, csak nincs hozzá levesben főtt hús, meg semmilyen más sem, egy szegényes étel, de pont ezért szeretem :-)A babérleveles vagy majorannás tejfölöst én is imádom :-)

      Törlés
  3. nekem zöldbabból főzelékként ez a kedvencem, és még ezt megmutatnám, mert isteni. nem szükséges indiai fűszerekkel készíteni, elég bele a hagyma, fokhagyma, petrezselyemzöld ízesítés is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ...na így még nem ismertem a zöldbabot, de kipróbálom, mert minden formában nagyon szeretem :-) Érdekes a karfiolt mi otthon csak levesnek, és rakottasoknak, no meg lengyelesen ettük, főzelékszerűen soha, pedig mindenki szereti, na ezt is ki kell próbálnom, csak jó lehet :-)

      Törlés
  4. senki sem csinálja főzeléknek a karfiolt, ez s.k. ötletem volt, mert hát remek főzelékzöldség amúgy. :)
    azt a tojásos zöldbabot nagyon ajánlom, anyósomnál ettem régen, és azóta az én konyhámban is nagy sláger lett, rendszeresen készítem, mert jobban szeretem, mint a hagyományos zöldbabfőzeléket :)

    VálaszTörlés
  5. Látod neked eszedbe jutott legalább, nekem nem jutna, pedig szeretem :-) Pélsául a brokkolit is csak párolva fokhagymás tejföllel, reszelt sajttal eszem meg, esetleg még köretnek hús mellé, vegyesen a karfiollal rakottasnak, és kész, semmi más formában, se levesnek, se másnak :-)

    VálaszTörlés