▼
2016. szeptember 2., péntek
Tejfölös szelet...
Ez a recept régi, többéves, kipróbált, valamikori menzai készítmény volt, Fűszeres Eszternél láttam meg és zuhantak rám az emlékek... hogy tényleg... valamikor mennyi ilyet ettünk az iskolai menzán.
És szerettük.
Leginkább vékonyra klopfolt, sovány sertéskarajjal szoktam készíteni és köretnek spagettivel vagy szélesmetélttel, de jó hozzá a szarvacska is, sőt most a csirkemellszeletek és a nagykocka is nagyon finom ebéd lett.
Tejfölös szelet
2-4-6 vékony szelet karaj/csirkemell/pulykamell
kevés liszt a forgatáshoz
olaj
só, őrölt bors
2-4 gerezd fokhagyma apróra vágva
2-4-6 dl 20%-os tejföl... attól függően mennyi a hús mennyisége
2-4 ek mustár
1 ek. cukor
A hússzeleteket ha szükséges kiklopfolom és sózom, majd 15 perc után lisztben megforgatom.
kevés olajon és nagy tűzön hirtelen átsütöm mindkét oldalukat, tányérra kiszedem, a visszamaradt olajba dobom a fokhagymát és kicsit átforgatom.
A tejfölt kikeverem a mustárral, cukorral, őrölt borssal és megy rá a tejfölös szósz, amibe azonnal vissza is helyezem a hússzeleteket, úgy a jó, ha bőven ellepi, lefedem és puhára párolom. Nem sok idő és kész is.
Most szalonnapörcös nagykocka tésztával ettem, tökéletes volt.
Tényleg bármilyen kedvenc tésztánkkal köríthetjük akár még aprónokedlivel is szuper.
Ez tényleg fincsi lehet, és mellesleg egyszerű elkészíteni.
VálaszTörlésIgy van :-)
VálaszTörlés