Nagyon sajnálom, mert mi nagyon szeretjük a liba és a kacsa szinte minden porcikáját millióféleképpen elkészítve.
Most ropogósra sütött kacsacomb volt ebédre krumplipürével, Katának hordós savanyúval, azonbelül is az ecetes karfiol a nagy kedvence.
A kacsát / és a libát is/ mindig csak sózom, borsozom és majorannázom, pici vizet aláöntve így sütöm vajpuhára majd a bőrét ropogósra, az alatta képződött zsírt keverem a sós vízben megfőzött, leszűrt és összetört krumplira, ezáltal pürésítem.
Az almaszósz pedig úgy készült, hogy a gerezdekre vágott pucolt almát bő vízzel odatettem főni, meghintettem mézesfűszerkeverékkel, tettem hozzá citromszeleteket, 3 evőkanálnyi cukrot, csipet sót és amikor pár perces főzés után puha lett besűrítettem egy tasak vaníliapudingporral, amit előzőleg kevés hidegvízzel simára kevertem.
Nekem pedig almaszósszal kiegészítve, igazán finom volt.
Hmmm nagyon finom!!!!!! :-)
VálaszTörlésAz volt :-)
VálaszTörlés