A sok zöldséges étel után annyira kiéhezett voltam már valami fajsúlyosabbra, így pörkölthöz ezt a nokedlit készítettem, ízre ugyanolyan, mint a hagyományos fehérlisztből készített, csak a színe sötétebb, már csak a képen látható mennyiség felét tudtam megenni, ez jó jel, a gyomrom már szűkebb lett valószínűleg.
Még készítettem valamit teljes kiőrlésű lisztből, de azt holnap mutatom meg.
Nokedli köret sertésmáj pörkölthöz
15-20 dkg teljes kiőrlésű liszt
1-2 tojás
só
víz
Közvetlenül a szaggatás előtt keverem be a nokedlitésztát, csak úgy hevenyészve, majd most deszkáról késsel szaggattam a lobogó sós vízbe, pár perces főzés után már szűrtem is le.
Sertésmáj pörkölthöz lett köret, ecetes karfiollal, uborkával.
A májpörköltet a szokott módon készítettem, ahogy egyébként is bármilyen húsból, hagymásan, pirospaprikásan, sűrű szafttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése