Hogy én mennyire ki voltam már erre éhezve, hihetetlen.
Napok óta ábándoztam a palacsintáról, végül elszántam magam és bekevertem.
Azt vettem észre, hogy ehhez a liszthez több tojást kell adni, különben törik a tészta, ha csak 1 tojás van benne. Tehát:
15 dkg teljes kiőrlésű liszt - szemre szórtam csak a tálba
1-2-3 tojás akár - én most csak 1 darabot tettem bele, tört is
csip. só
1 ek. nyírfacukor
víz, sima csapvíz
olaj
Kikevertem és hagytam állni egy órát, majd sütés előtt beleöntöttem egy kis olajat és azzal is elkevertem, a palacsintasütőbe is loccsintottam az első sütéshez egy gondolatnyi olajat és szépen kisütögettem7, azaz hetes darab palacsintát, amikor átfordítgattam, mindegyik tört, legközelebb több tojást fogok adni hozzá, de végül a fordítás után összenyomkodtam és újra összesült mind.
A töltelék baracklekvár és kakaós krém lett, mindkettőt csak vékonyan, mert nem diétás, de könyörgöm, ennyit csak lehet bűnözni már.
A kakaós krém úgy készült:
1 ek. kakaópor
1 ek. nyírfacukor
pici víz
Kikevertem krémesre, kenhetősre, így könnyebb volt tölteni, mintha por lett volna.
Nos egy fertályóra alatt bedobtam mind a hetet, és szemérmetlenül jólesett, nem is tudom mikor voltam utoljára ennyire elégedett a világgal, nem is tudom mikor ettem ezt megelőzően édeset, én, aki meghalok mindenféle édességért, és egy darab csokiért hajlandó voltam az Antarktiszra is elmenni.
Erről a legnehezebb lemondani nekem. Az ételek annyira nem is érdekelnek, mint a sütik, csokik, krémes-habos csodák. Olykor azzal kínozom magam, hogy a neten ilyen képeket nézegetek, mint pl. a francia krémest, a fél életem adnám egyetlen kockáért :-) Itt tartok. Szánalmas.
Drága Anikó! Én csak csodálni tudom a kitartásodat és nagy tisztelet jár érte. Néha muszáj egy kicsit "kilengeni" is, különben lélekölővé válik a dolog. Szeretnék kellemes ünnepeket és további sok sikert kívánni a céljaid eléréséhez.
VálaszTörlésNea nagyon köszönöm, viszont kívánom nektek is a nagyon kellemes húsvétot rengeteg finomsággal, pihenéssel :-)
Törlés