Fasírt... petrezselymes krumplival és káposztával töltött ecetes paprikával...
Kedvencem.
... és karalábé főzeléken feltétként...
2 db karalábé, kockázva
petrezselyem
2 dl habtejszín
só, bors
A kockázott karalábét annyi vízben ami épp ellepte félpuhára főztem, sóztam, borsoztam, készítettem fehér rántást és besűrítettem, majd hozzáöntöttem a tejszín és összeforraltam.
A múltkori tejberizs maradékához készítettem alma-körte dzsemmet frissen...
Már nagyon nem friss almáim és körtéim árválkodtak itt, enni csak úgy már nem volt gusztusom hozzájuk, hát megfőztem.kb. 15 dkg cukrot karamellizáltam, amikor már szép aranyszínű lett akkor hozzátettem a kb 1 kg almát és 1 kg körtét hámozva és kockázva, meghintettem egy mokkáskanálnyi mézesfűszerkeverékkel, majd összerottyantottam, amikor elérte a sűrű állagot még egy citrom frissen kicsavart levét is hozzáöntöttem, pár keveréssel kész is lett. Egy kis üveg színültig tele lett, a maradékból tettem a hideg tejberizsre - mennyei volt így együtt - és ami még maradt egy kis bögrébe töltöttem, jó lesz este elnyalakodni filmnézéshez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése