▼
2019. február 25., hétfő
Csak egyszerűen... jólesően
Fokhagymaleves tejszínesen, petrezselymesen, pirított krutonnal és levesgyönggyel...
Hozzávalók:
6-8 db fokhagymagerezd áttörve
5 dkg vaj
1 ek liszt
2 dl 30%-os habtejszín
só, őrölt bors
Az olvadt vajon átforgattam az áttört rengeteg fokhagymát, meghintettem a liszttel és felengedtem vízzel, felforraltam, hozzáöntöttem a tejszínt és megszórtam bőven petrezselyemmel, sóztam, borsoztam, pár percig főztem és kész is.
Közben a toast-kenyérkockákat és a levesgyöngyöt tepsibe szórtam és betettem a forró 200 fokos sütőbe, míg aranybarna nem lett az összes.
Tálaláskor a leves tetejére szórtam.
Imádom ezt a levest.
Tejberizs krémesen, kakaósan, mazsolásan... pici baracklekvárral...
Hozzávalók:
2 dl rizs
2 dl víz
2 dl tej
csipet só
2 ek cukor
1 cs. tejszínpudingpor
1/2 dl víz
1 citrom reszelt héja
1 marék mazsola
kakaópor
1 tk baracklekvár
A rizst 2 dl vízben előfőztem, amikor beszívta a vizet hozzáöntöttem a tejet és puhára főztem, ment rá a 2 kanál cukor és a csipet só is.
Közben pici vízben kikevertem a tejszínpudingot és a végén ezzel krémesítettem a rizst, reszeltem hozzá egy citrom héját is és ment bele még egy maroknyi mazsola is.
Tálaláskor a szélénél körbeszórtam jó sok kakaóporral - mert imádom - és a közepére pöttyintettem a baracklekvárt.
Ezzel az összeállítással a nagy kedvencem, de nem csak a tejberizs hanem a tejbegríz is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése