Almapüré
1 kg alma megmosva, cikkekre vágva /nem kell mghámozni, csak a magházát kivenni/
vajat lábasban olvasztani, rá az alma, pici víz és puhára főzni. Krumplipürével sültekhez.
Kelkáposzta
Egy kisebb fej kelkáposztát cikkekre vágni, lábasba tenni, megszórni őrölt köménnyel, sóval, pici víz. Fedő nélkül, rázogatva, kevergetve a gőzében roppanósra párolni.
Ropogós kakastaréjjal /sült szalonna/ vagy disznótoroshoz nagyon finom.
Ropogós kakastaréjjal /sült szalonna/ vagy disznótoroshoz nagyon finom.
Petrezselymes új sárgarépa
Személyenként 1 cs. új répa jól megtisztítva, elég jól megmosni, amíg zsenge. Sóval,pici cukorral vizet forralni, majd 5-10 percig főzni, nagyságtól függően.
Egy serpenyőben vajat olvasztani, rádobni az apróra vágott petrezselymet és ebbe forgatni a répát.
A képen roppanósra párolt zöld ceruzabab is került mellé.
Egy serpenyőben vajat olvasztani, rádobni az apróra vágott petrezselymet és ebbe forgatni a répát.
A képen roppanósra párolt zöld ceruzabab is került mellé.
Paradicsomos-Zöldbabos
Olajon vagy vajon 2 gerezd fokhagymát- karikákra vágva dinsztelni, hozzá 3-4 érett paradicsom kockára vágva /héját le lehet húzni, forró vízbe mártva /majd ehhez előre megpárolt, egészben hagyott zöld ceruzababot forgatni, sózni-borsozni.
Spárga krémsajtban
Zöld vagy fehér spárgákat /mindegyik jó, sőt a fagyasztott is/tisztítás után ,sóval,pici cukorral felforrt vízben,roppanósra párolni,2-4 perc. Egy serpenyőbe, egy kevés párolólét merni majd ebbe bármilyen tejszínkrémsajtot tenni, a rudacskában kapható camping sajt is jó. Végül beleforgatni a spárgákat.
Mexikói zöldségkeverék
Jó a fagyasztott is, fogyasztás előtt sós forrásban lévé vízben előpárolom, de csak roppanósra, de ha frissből állítjuk össze, még jobb.
1 nagy doboz főtt kukorica, levétől leöntve
1 cs. zöldbab, bármilyen lehet, roppanósra párolva
2-3 sárgarépa kis kockákra, előfőzve
Vajat forrósítok serpenyőben, majd az összes párolt zöldséget átforgatom rajta, picit sózom.
Tálaláskor apróra vágott friss petrezselyemmel érdemes meghinteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése