4 szál újhagyma
5 dkg vaj
1 cs.petrezselyem
2-3 dl tejszín
Serpenyőben vajat forrósítok, rádobom a jól megmosott répákat, sózom-borsozom. kb.5 perc párolás után hozzáadom a karikázott újhagymát, zöldjével együtt és a petrezselymet apróra vágva. Végül a tejszínt és jól összeforralom.
Konzerv bébirépával még gyorsabb, levét leöntöm és összeforgatom az összes hozzávalóval /vaj,fűszerek,újhagyma,tejszín,petrezselyem/ majd átforrósítom.
Fagyasztott bébirépát is lehet csak vajon is párolni, akkor csak hozzátesszük és fedő alatt puhára pároljuk, sózzuk.
Ha öreg sárgarépánk van, akkor a tisztítás és hasábokra aprítás után kevés vízben kicsit pároljuk meg és csak azután tegyük vajra.
Mindenképpen nagyon finom, könnyű körete bármilyen sültnek.
Fagyasztott bébirépát is lehet csak vajon is párolni, akkor csak hozzátesszük és fedő alatt puhára pároljuk, sózzuk.
Ha öreg sárgarépánk van, akkor a tisztítás és hasábokra aprítás után kevés vízben kicsit pároljuk meg és csak azután tegyük vajra.
Mindenképpen nagyon finom, könnyű körete bármilyen sültnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése