Nagy családi kedvencünk, mindig akkor készül amikor rántott csirke vagy rántott karaj az ebédünk.
Egyszerű de nagyon finom köret.
Hozzávalók személyenként:
1 db nagy, vagy 2-3 db kicsi burgonya,
3 tojás
só
olaj vagy zsír
Egyszerű de nagyon finom köret.
Hozzávalók személyenként:
1 db nagy, vagy 2-3 db kicsi burgonya,
3 tojás
só
olaj vagy zsír
Annyi darab burgonya szükséges, ahányan ebédelünk - ha kicsik, akkor fejenként kettőt/hármat számítsunk.
A krumplit sós vízben, hajában megfőzöm.
Megpucolom, kihűtöm, felkarikázom egy tálban és megsózom.
A panírozásnál megmaradt tojáshoz még hozzáütök 2-3 egész tojást, kicsit felverem egy villával, nem nagyon, csak épp hogy, majd a tálban a krumplihoz öntöm, jól átkeverem.
A panírozásnál megmaradt tojáshoz még hozzáütök 2-3 egész tojást, kicsit felverem egy villával, nem nagyon, csak épp hogy, majd a tálban a krumplihoz öntöm, jól átkeverem.
Serpenyőben olajat forrósítok - vagy a hús sütéséből megmaradt forró olajból öntök a serpenyőbe, amikor jó forró, beleborítom a tál tojásos krumplit.
Csak annyira sütöm meg, hogy épp összeálljon a tojás a krumplikon.
Nem szabad szárazra sütni.
Tálaláskor a tetejére szórok 1 csokornyi, apróra vágott zöldpetrezselymet, de ha épp nincs az sem baj, anélkül is nagyon finom.
Ezt a köretet a nagymamámtól tanultam, aki igen spórolós asszony volt, nála semmi nem mehetett veszendőbe.
Csak annyira sütöm meg, hogy épp összeálljon a tojás a krumplikon.
Nem szabad szárazra sütni.
Tálaláskor a tetejére szórok 1 csokornyi, apróra vágott zöldpetrezselymet, de ha épp nincs az sem baj, anélkül is nagyon finom.
Ezt a köretet a nagymamámtól tanultam, aki igen spórolós asszony volt, nála semmi nem mehetett veszendőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése