2010. március 17., szerda

Túrógombóc édesen....


Kis adag:
1/2 kg túró
2 dl búzadara
3 tojás
1-2 ek. cukor
1 vaníliáscukor
csipet só
citromhéj reszelve

Még hozzá: langyos tejföl, pirított zsemlemorzsa, porcukor, kevés őrölt fahéj a tálaláshoz

Egy nagy tálba teszem a hozzávalókat, és tiszta kézzel jól összegyúrom.
Legalább 1 órát pihentetem.
Ezek után odateszek egy nagy lábas vizet, ha felforrt, sózom, és a vizes kézzel formázott gombócokat szép lassan, gyöngyöző forralással kifőzöm. Feljön a víz tetejére, de kell min. 15 perc, hogy átfőjön. Leszűröm.
Tányérra teszek 3 db-ot, meghintem pirított zsemlemorzsával, bőven locsolok rá tejfölt, és megszórom porcukorral.

Soha nem szabad zsemlemorzsába forgatva állni hagyni, mert megkeményíti a gombócot, csak közvetlen tálaláskor szabad rászórni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése