Túrógombóc kaprosan sósan... köretként
25 dkg túró
2 tojás
bő 1 dl búzadara
só ízlés szerint
1 cs. kapor apróra vágva / el is maradhat, enélkül is jó /
1 cs. kapor apróra vágva / el is maradhat, enélkül is jó /
Jól össze kell keverni a hozzávalókat, majd min.30 percig pihentetni.
Vizet forralni, sózni, és lassú gyöngyözés mellett, a vizes kézzel formázott gombócokat kifőzni. Min. 10-15 perc kell, hogy átfőjenek.
Vizet forralni, sózni, és lassú gyöngyözés mellett, a vizes kézzel formázott gombócokat kifőzni. Min. 10-15 perc kell, hogy átfőjenek.
Ételtől függően vágott kaporral, vagy petrezselyemmel megszórva lehet tálalni.
Pörköltek, tokányok, paprikások, tejfölös, bő szaftos húsok különlegesebb körete lehet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése