2010. május 12., szerda

Petrezselymes újkrumpli




Költői kérdés:
...hogy miért nem lehet egész évben enni ezt a csodás köretet ?
érthetetlen, hogy még senki nem találta fel a téli újkrumplit, lenne rá kereslet.
Na elég a hülyeségből, inkább minden nap együk, amíg csak szezonja van.

2 kg újburgonya
olaj, vagy vaj
sok petrezselyem, apróra vágva
só a végén

Egy dörzsi szivaccsal szoktam folyóvíz alatt letisztítani. Az sem baj, ha kicsi héj marad rajta.
Egy nagy lábasban, félbe vágva teszem bele a burgikat, kevés vizet öntök alá /kb.1 dl/, meglocsolom olajjal, vagy rádobok egy kocka vajat és megpárolom kis lángon. Keverni nem szabad, mert összetörne, csak rázogatni. A főzés végére a víz eltűnik, csak egy nagyon finom olajos vagy vajas szaft marad alatta. Mikor puha akkor szórom rá, a legalább 2 csokornyi petrezselymet apróra vágva, jól összerázom, megsózom. Lefedve, kicsit pihentetem tálalásig.
Szerintem a világ legjobb körete, de egytálként is szoktuk enni, salátával.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése